Το καλοκαίρι έφτασε και αλίμονο σε αυτούς που δεν αδυνάτησαν. Τα πάχη μας τα κάλλη μας όμως λέει ο σοφός λαός και για του λόγου το αληθές, κάπου πήρε το μάτι μας ένα παραγεμισμένο καρβελάκι. Με ό,τι έχει μέσα στο ψυγείο λοιπόν, μπορείς να φτιάξεις ένα παρασκεύασμα που δυστυχώς θα σταματήσεις να τρως μόνο όταν δεν θα έχει μείνει πλέον ούτε ψίχουλο. ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ!

Το καλό βέβαια με αυτήν τη λιχουδιά είναι ότι δεν υπάρχει συνταγή. Σε αφήνει ελεύθερο, πέρα από κάποια πολύ βασικά υλικά, να δημιουργήσεις το γευστικό αποτέλεσμα που γουστάρεις.

Τα (βασικά) υλικά

1 καρβέλι οβάλ ή φρατζόλα πλατιά και μήκους 30π., χωριάτικο ψωμί
½ φλ. βούτυρο λιωμένο
Τυριά τριμμένα που λιώνουν (γραβιέρα ή μοτσαρέλα ή ότι άλλο ή μείγμα αυτών)

Από εκεί και πέρα μπαίνει η πρωτοβουλία και το γούστο του καθενός. Μπορεί να είναι διάφορα λαχανικά που τα έχεις σοτάρει για να νοστιμίσουν και να μαλακώσουν (πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι κ.α.) ή κάποιο αλλαντικό κομμένο σε κομματάκια. Διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, κόκκινο πιπέρι κ.α.

Εκτέλεση

1. Παίρνουμε το καρβέλι και με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε οριζόντια και κάθετα. Όχι μέχρι τον πάτο του καρβελιού, δημιουργώντας καρεδάκια με βαθιές σχισμές ανάμεσα τους.
2. Στο ταψί φούρνου στρώνουμε δυο λωρίδες αλουμινόχαρτο σταυρωτά. Από πάνω στρώνουμε χαρτί φούρνου αρκετό για να μπορεί να διπλώσει το καρβέλι. Ακουμπάμε το καρβέλι στο χαρτί του φούρνου.
3. Λιώνουμε το βούτυρο. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τις σχισμές με τριμμένο τυρί και όποια υλικά έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε. Έπειτα, καρυκεύουμε και προσθέτουμε πασπαλιστά τα μυρωδικά.
4. Τέλος, περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια του καρβελιού το λιωμένο βούτυρο, διπλώνουμε με το χαρτί φούρνου και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο το πακέτο.

Σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά και μέχρι να λιώσουν τα τυριά.