Συνταγή στα γρήγορα | Το γεμιστό Καρβέλι της Αμαρτίας!

Βάλε μέσα ότι έχεις και δεν έχεις και καλώς όρισες στην διατροφική... Κόλαση!

Δε λέω, οι καιροί είναι στριμόκωλοι και πολύς κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ακόμα-ακόμα και σε ότι αφορά το καθημερινό φαγάκι του. Αλλά κακά τα ψέματα, δεν είναι και λίγος ο κόσμος που έχει φορτωθεί κιλά (μεταξύ των οποίων  και η αφεντιά μου) για τα οποία παρότι κάνει φιλότιμες προσπάθειες δεν μπορεί να τα διώξει με τίποτα.

Έχουμε όμως κι εμείς οι... μπαμπάτσικοι τα δίκια μας. Έχουμε που έχουμε το κουσούρι της λαιμαργίας και της λιχουδιάς, αλλά όπου και να γυρίσεις το μάτι σου, πέφτεις πάνω στο πειρασμό. Να τα γυρο-σουβλατζίδικα, να τα ζαχαροπλαστεία, να οι φούρνοι που έχουν μέσα της Παναγιάς τα μάτια!


Οι πιο δυστυχείς της κάστας μου, είναι εκείνοι που σκαμπάζουν και κάτι από μαγειρική. Εκεί που μπορεί να γλυτώσεις από τους έξω πειρασμούς και να γυρίσεις σπίτι, αφού τα κουτσοκαταφέρνεις με τις κουτάλες και τα τηγάνια, όλο και σε κάποιο πειρασμό θα μπεις όταν σε πιάσει λιγούρα.

Για του λόγου το αληθές, κάπου πήρε το μάτι μου μια "ευρεσιτεχνία" με ένα καρβέλι ψωμί παραγεμισμένο. Με ό,τι είχε μέσα στο ψυγείο λοιπόν, έφτιαξα ένα παρασκεύασμα που δυστυχώς σταμάτησα να τρώω μόνο όταν δεν είχε μείνει πλέον ούτε  ψίχουλο. Πραγματικά, ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ!

Το καλό με αυτή την λιχουδιά είναι ότι δεν υπάρχει συνταγή. Σε αφήνει ελεύθερο, πέρα από κάποια πολύ βασικά υλικά, να δημιουργήσεις το γευστικό αποτέλεσμα που εσύ γουστάρεις.

Τα (βασικά) υλικά
1 καρβέλι οβάλ ή φρατζόλα πλατιά και μήκους 30π., χωριάτικο ψωμί
½ φλ. βούτυρο λιωμένο
Τυριά τριμμένα που λιώνουν (γραβιέρα ή μοτσαρέλα ή ότι άλλο ή μείγμα αυτών)

Από εκεί και πέρα μπαίνει η πρωτοβουλία και το γούστο του καθενός. Μπορεί να είναι διάφορα λαχανικά που τα έχεις σοτάρει για να νοστιμίσουν και να μαλακώσουν (πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι κ.α.). Μπορεί να είναι κάποιο αλλαντικό κομμένο σε κομματάκια. Διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, κόκκινο πιπέρι κ.α.

Εκτέλεση
1. Παίρνουμε το καρβέλι και με ένα μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε οριζόντια και κάθετα, όχι μέχρι το πάτο του καρβελιού, δημιουργώντας καρεδάκια με βαθιές σχισμές ανάμεσα τους.
2. Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε δυο λωρίδες αλουμινόχαρτο σταυρωτά, από πάνω στρώνουμε χαρτί φούρνου αρκετό για να μπορεί να διπλώσει το καρβέλι. Ακουμπάμε το καρβέλι στο χαρτί του φούρνου.
3. 
Λιώνουμε (όχι να κάψει) το βούτυρο. Αρχίζουμε να χώνουμε στις σχισμές το τριμμένο τυρί ή τυριά και όποια υλικά έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε (αλλαντικά, λαχανικά ή ότι άλλο). Κατόπιν καρυκεύουμε και προσθέτουμε πασπαλιστά τα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι ή ότι άλλο θέλουμε).
4. 
Τέλος, περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια του καρβελιού το λιωμένο βούτυρο, διπλώνουμε με το χαρτί φούρνου και σφραγίζουμε με το αλουμινόχαρτο το πακέτο.

Σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά και μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Και μην ξεχνιέστε.... Αι μπύραι να είναι παγωμέναι. Οπωσδήποτε!

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα Συνταγές στα γρήγορα
Διάβασε ακόμα