Με τόσο νταραβέρι που γίνεται με τη μαγειρική τα τελευταία χρόνια  στις τηλεοράσεις, στα έντυπα, στα sites, έχουμε αποκτήσει όσο να ‘ναι μια οικειότητα με το αντικείμενο. Άλλος περισσότερη, άλλος λιγότερη. 

Πάρε, λοιπόν, μια ιδέα για ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα: μια ζεστή πατατοσαλάτα που την φτιάχνεις στο τηγάνι σου. Από εκεί και πέρα βάλε την φαντασία και τη μαγειρική σου δημιουργικότητα και κάνε παραλλαγές που θα είναι στα μέτρα και στα γούστα σου.  

Μπορείς, ας πούμε, να προσθέσεις ψιλοκομμένο τραγανιστό μπέικον ή λουκάνικα κομματιασμένα πικάντικα, τοματίνια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα, κοτόπουλο ή χοιρινό σε κυβάκια σοταρισμένα, μουστάρδα με σπόρια αραιωμένη με κρέμα γάλακτος ή λίγο νερό (να γίνει και λίγη σαλτσούλα για βούτες) και όποια άλλη προσθήκη σκεφτείς και σου ταιριάζει γευστικά.  

Υλικά
500 γρ. πεταχτούλες μικρές ή να βρεις & από τις κόκκινες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
2 πρέζες ρίγανη
αλάτι, χοντροκομμένο πιπέρι κατά βούληση
150 γρ. χοντροτριμμένη φέτα
ξύσμα από ένα λεμόνι
χοντροκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
1. Αν κρατήσουμε τη φλούδα, πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, αν είναι μεγαλούτσικες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Όταν πάρει βράση το νερό, βράζουμε 10-13 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν (προσοχή μην παραβράσουν). Τις σουρώνουμε και τι αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
2. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τις κομματιασμένες πατάτες (προσοχή το καυτό λάδι μπορεί να σκάει). Με ένα πιρούνι σπάμε ελαφρά τις πατάτες και τις ψήνουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να κάνουν μια ωραία κρούστα, τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε τις φέτες του κρεμμυδιού να ψηθεί και αυτό. Όση ώρα τηγανίζουμε κρατάμε μια σπάτουλα για τσεκάρουμε για να μην μας κολλήσουν και αρπάξουν.
3. Καρύκευσε, πρόσθεσε την τριμμένη φέτα και το ξύσμα λεμονιού, ένα ελαφρύ ανακάτεμα, ρίξε τον μαϊντανό και είσαι έτοιμος!

ΥΓ: Μέχρι εδώ είναι πλήρης η βασική συνταγή. Όπως είπαμε και παραπάνω με βάση αυτή μπορείς να δημιουργήσεις διάφορες παραλλαγές που θα έχουν πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα!