Σε κάθε τραπέζι με foodies που βρίσκομαι, συζητάμε για το πώς το 2015 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που το αυγό έγινε το απόλυτο food trend. Κάνοντας ένα scroll στο άλμπουμ του κινητού μου συνειδητοποίησα ότι το 70% των εστιατορίων που πήγα μέσα στο 2015 είχαν κι ένα πιάτο με αυγά!

Μάλιστα, καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, το hashtag #eggporn στο Ιnstagram έχει 110.598 αναρτήσεις ενώ ο Christopher Krohn, πρόεδρος και CEO του Restaurant.com, είχε προβλέψει από το 2014 ότι το επόμενο μαζικό food trend θα ήταν το αυγό.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται γα μια φτηνή πρώτη ύλη με δεκάδες δυνατότητες παρασκευής. Έχει, δηλαδή, όλα τα φόντα για να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής σου ρουτίνας τόσο για πρωινό (αναμενόμενο), όσο και για μεσημεριανό και βραδινό!

Δες εδώ που και πως έφαγα αυγά φέτος:

1. Μάνη Μάνη

Ο chef Αλέξανδρος Φουρούλης φτιάχνει στο “Μάνη Μάνη” μια καταπληκτική εκδοχή της καμπονάρας με απάκι κι ένα τηγανητό αυγό on top! Παρμεζάνα και μανιτάρια συμπληρώνουν αυτό το θαύμα της γεύσης στο αγαπημένο εστιατόριο κάτω από την Ακρόπολη!

.Info: Φαλήρου 10, Αθήνα, Τηλ: 2109218180 | Fb Page

2. Ψωμί & Αλάτι

Στο νέο μενού που έφτιαξε για το εστιατόριο του “Ψωμί και Αλάτι”, ο Γιάννης Λουκάκος πρόσθεσε και ένα “τηγανάκι” με αυγά μάτια, άχυρο (όπως το αποκαλεί) τηγανητής πατάτας, κρέμα παρμεζάνας και σαλάμι Λευκάδος. Μάλιστα ο chef προτείνει με το που φτάσεις στο τραπέζι να το ανακατέψεις με το πιρούνι για να γίνει σαν τις πατάτες με αυγά που μας έφτιαχνε η μαμά μας! Όλο αυτό, στη δημοκρατική τιμή των 7,50 ευρώ.

.Info: Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, Τηλ: 2106848178 | Fb Page

3. Μπελ Ρεϋ

Στο χιπστερικότατο “Mπελ Ρεϋ” στο Κουκάκι, το αυγό κάνει trending στο μενού του brunch! Θα το βρεις μέσα σε burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και πάνω σε μεξικάνικη τορτίγια γεμιστή με πικάντικο κιμά.

.Info: Φαλήρου 88, Κουκάκι, Τηλ: 2130326450 | Fb Page

4. Κύριος Χου

Στον “Κύριο Χου” στα Πετράλωνα θα βρεις το αυγό πάνω στην κλασική γαλλική εκδοχή του Croque-Madame. Ψωμί του τοστ με τυρί και ζαμπόν και ένα τηγανητο αυγό στην κορυφή.

.Info: Δημοφώντος & Υπερίωνος, Πετράλωνα, Τηλ. 210 3423972 | Fb Page

5. Nixon

O υπερ-αγαπημένος Marco Rossi φτιάχνει στο “Nixon” μια αυθεντική καρμπονάρα που σερβίρεται με ένα “απείραχτο” κρόκο αυγού για να τον σπάσεις μόνος σου ανακατεύοντας τα μακαρόνια.

.Info: Αγησιλάου 61, Κεραμεικός, Τηλ: 2103462077 | Fb Page

6. Just Made 33

Αυγά μάτια με μπέικον και χωριάτικο ψωμί σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί με πολύ μεράκι ο Ανδρέας Λαγός. Αληθινή γεύση, ρουστίκ και χειμωνιάτικη στο “Just Made 33” στο κέντρο της Αθήνας.

.Info: Ευαγγελίστριας 33, Αθήνα, Τηλ: 210 55258062 |Fb Page

7. Άνετον

Αυγά με πατάτες και σπασμένη φέτα στο βασίλειο του comfort food στο Άνετον.

.Info: Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι, Τηλ: 210 8066700 | Fb Page

8. Σέμπρικο

Η τάση του αυγού είναι εξαπλωμένη σε όλο τον πλανήτη κι εννοείται πως η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να μείνει στην απ’ έξω! Στην τελευταία μου επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα, πέρασα από το “Σέμπρικο” (ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης) όπου δοκίμασα αυτό το καταπληκτικό πιάτο με καβουρμά, κασέρι και χόρτα που έχει ως κορώνα του ένα χωριάτικο αυγό!

.Info: Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310557513 | Fb Page

Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησε με στο Cool Artisan και στο Instagram.