Το σημερινό post δεν είναι τόσο συνταγή, όσο έμπνευση για να ζεις πιο υγιεινά. Οι σαλάτες σε βαζάκι είναι εντυπωσιακές στην όψη, μια και σου επιτρέπουν να βλέπεις όλα τα “επίπεδα” τους. Είναι όμως και μια συνήθεια που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη διατροφή σου σε καθημερινή βάση. Αυτό το βαζάκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και dressing δεν έρχεται να αντικαταστήσει το ταπεράκι σου αλλά να προστεθεί δίπλα του. Μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι θες εσύ, από σκέτες πρασινάδες μέχρι ένα σωρό power foods. Μπορείς να το κάνεις με αυγό και κοτόπουλο για να πάρεις πρωτεΐνη ή απλά με ό,τι φρέσκο βρεις στο πάγκο του supermarket για να κάνεις μια “ένεση”  βιταμινών στον εαυτό σου.

Εγώ απλά ανακάτεψα τις αγαπημένες μου γεύσεις:

Υλικά
1/2 κούπα κους κους
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μαύρες ελιές
1/2 αβοκάντο
1 καρότο
100 γρ σολομό καπνιστό
Μαρούλι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση
1. Για να ετοιμάσουμε το κου κους προσθέτουμε σε 1/2 φλυτζάνι βραστό νερό σε 1/2 φλυτζάνι κους κους. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και το αφήνουμε να το απορροφήσει.
2. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό, το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις μαύρες ελιές.
3. Σε ένα βάζο, που έχουμε πλύνει καλά, βάζουμε πρώτα το κους κους.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεμένα ή ένα ένα.

.Tip 1: Είναι καλό να αλατίσουμε κάθε υλικό μεμονωμένα, γιατί διαφορετική αντιμετώπιση θέλει το καρότο και διαφορετική ο σολομός.

.Τip 2: Το dressing το βάζουμε πάντα τελευταία στιγμή πριν φάμε τη σαλάτα. Προτίμησε κάτι απλό όπως ελαιόλαδο με λεμόνι ή ελαιόλαδο με μπαλσάμικο.

Για περισσότερες προτάσεις, ιδέες και συνταγές ακολούθησέ με και στο ανανεωμένο Cool Artisan