Εντάξει, είπαμε η επιστήμη έχει πάει μπροστά και οι ευκολίες που μας παρέχει σε καθημερινή βάση είναι πολλές. Όμως μερικοί από εσάς το έχετε παρατραβήξει. Θα θέλατε εάν ήταν δυνατόν, κι επειδή κάποια στιγμή κάνατε δυο ψωνάκια από το σούπερ μάρκετ, να ανοίξετε το φούρνο και να βρείτε μέσα φαγητό μαγειρεμένο χωρίς καμία προσπάθεια.

Ε λοιπόν, μέχρι εκεί δεν έχει φτάσει η επιστήμη και τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον δεν την βλέπω να φτάνει. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσετε την κακομαθημένη παιδεία του ντιλιβερόπληκτου που λέει «τώρα σ΄ είδα, τώρα στάσου». Για να φας κάτι νόστιμο θέλει ένα σχετικό κόπο και κάποιο χρόνο.

Βρήκα λοιπόν ένα εντελώς simple μαγειρεματάκι στο Simply Recipes. Μην κάνετε την απατεωνιά και μου αθροίσετε το χρόνο προετοιμασίας που είναι μόλις 5 λεπτά με το χρόνο ψησίματος στο φούρνο, που είναι περίπου στα 50-55 λεπτά. Όχι τέτοια μεταξύ μας!

Υλικά
4 μπουτάκια κομμένα στην άρθρωση
25-30 τοματίνια βελανίδια*
6 λουβιά σκόρδου καθαρισμένα**
1 ½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια δενδρολίβανο (αν θες εναλλακτικά θυμάρι)
Αλάτι- πιπέρι  

* τα στρογγυλά τοματίνια είναι πιο ξινά.
** εάν μας αρέσει το άρωμα του σκόρδου σπάμε ελαφρά τα λουβιά   

Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος στο οποίο τα κομμάτια να μην είναι πολύ αραιά.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς. Κόβουμε, σε ένα μπωλ τα τοματίνια στη μέση, προσθέτουμε τα καθαρισμένα σκόρδα, το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο.
3. Ρίχνουμε τα τοματίνια στα ενδιάμεσα κενά του κοτόπουλου χωρίς να το σκεπάζουν, για ψηθεί καλύτερα.
4. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό το χρώμα που θέλουμε.

Tip: Βγάζοντας από  τον φούρνο με μια κουτάλα αφαιρούμε το πολύ λίπος που έχει βγάλει το κοτόπουλο. Εάν θέλουμε βγάζουμε το κοτόπουλο από το σκεύος και δένουμε στην φωτιά λίγο την σάλτσα εφόσον θέλουμε να βράσουμε λίγα ζυμαρικά ή ρύζι για συνοδευτικό.

Καλά μαγειρέματα Προβοκάτορες!