Μην νομίζεις ότι είσαι μόνος σου στο club της «μουργέλας», πρέπει να είναι από τα πιο πολυπληθή clubάκια που υπάρχουν στα πέριξ! Ακόμα και να γουστάρεις το μαγείρεμα, αρκετές φορές, για να μην πω τις περισσότερες, στο δρόμο γυρίζοντας προς το σπίτι προσπαθείς να σκεφτείς να φτιάξεις  κάτι γρήγορο, εύκολο αλλά και νόστιμο.

Έχει βαρεθεί η ψυχή σου τις deliveριές. Πόσες άλλες καρμπονάρες να φας ακόμα, πόσα πιτόγυρα, πόσες πίτσες; Και δεν είναι μόνο η βαρεμάρα από τα ίδια και τα ίδια, είναι δύο ακόμα θεματάκια που πρέπει να συνυπολογίσεις. Το ένα είναι ότι, τα deliveράδικα δεν παίρνουν και τα καλλύτερα υλικά του ντουνιά και το δεύτερο, εάν κάθε μέρα σε νικάει η βαρεμάρα σου, θέλεις μια διακοσαρού με διακό πενή ‘’έουρος’’ το μήνα για τα παιδιά με τα μηχανάκια!    

Σου χω λοιπόν σκηνικό συνταγοδοτούμενο με τουλάχιστον τριπλή παραλλαγή του σεναρίου. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη. Η πρώτη της χρήση είναι να φτιάξεις fajitas και το υπόλοιπο υλικό που θα σου μείνει έχεις τη ευκαιρία να κάνεις μια-δυο παραλλαγές.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο χ. πέτσα
  • Μπαχαρικά που σου αρέσουν (πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, μπούκοβο, θυμάρι…)
  • 2-3 κ.σ. (2 ηλιέλαιο+1 ελαιόλαδο)
  • 1 πακέτο τορτίγιες
  • Ξυνόκρεμα
  • Σάλτσα κόκκινη δική σας ή έτοιμη του γούστου σας
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες και ξεχωρίστε τες σε κομμάτια, το ίδιο και την κόκκινη πιπεριά. Κόψτε και το κοτόπουλο σε μετρίου μεγέθους στικάκια.

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μετρίου μεγέθους λαδωμένο πυρέξ, προσθέτετε  το λάδι, αλάτι, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε ώστε να μαριναριστούν όλα τα υλικά καλά.

Ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να είναι ψημένο και γλασερό. Συγχρόνως ετοιμάστε τις τορτίγιες. Ή τις περνάτε από ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι για μερικά λεπτά ή απλά τις ζεσταίνετε στο φούρνο. Και στις δύο περιπτώσεις τις κρατάτε ζεστές.

Βάζετε μια ποσότητα του κοτόπουλου στη μέση της τορτίγια, προσθέστε λίγη σάλτσα, ξυνόκρεμα και μαϊντανό ή κόλιανδρο, διπλώστε και απολαύστε! Το νου σας μην στάξουν επάνω σας σαλτσούλα ή λαδάκι, το χουν αυτό το κουσούρι οι ‘’άτιμες’’ οι τορτίγιες!!!

Tip 1. Εάν σας μείνει κοτόπουλο, την άλλη μέρα βάλτε το σε ένα τηγάνι με όση σάλτσα θέλετε από αυτήν που έχετε. Βράστε το ζυμαρικό που γουστάρετε, σηκώστε τα από την κατσαρόλα με μια τσιμπίδα ασούρωτα και ρίχτε τα στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Φέρτε τα δύο-τρεις βόλτες πάνω από τη φωτιά για να μελώσει η σάλτσα και έχετε μια super ωραία μακαρονάδα.

Tip 2. Την ίδια διαδικασία περίπου μπορείς να κάνεις και με μια άλλη σάλτσα, για παράδειγμα μια σάλτσα bbq ή μια γλυκόξινη. Βράστε ρύζι και ρίξτε το στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τη σάλτσα για να φτιάξτε ένα πρόχειρο αλλά ωραίο ριζότο.