Οι έχοντες κάποια κιλά παραπάνω και οι λιχούδηδες, είναι κατά κανόνα αυτοί που πάντα πατάνε τους όρκους που δίνουν σε ότι αφορά την “κοιλιοδουλία” τους. Οι χοντρούληδες, συν τω χρόνω, το έχουν ανάγκη να κοντρολάρουν το κιλά τους, γιατί μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ιστορία. Οι δε λιχούδηδες δεν χρειάζεται να είναι τέρατα ευφυΐας  για να πάρουν χαμπάρι ότι γρήγορα θα γίνουν μέλη του club των χοντρούληδων!

Αρχίζουν λοιπόν τις υποσχέσεις και τους όρκους, αρχικά προς τον εαυτό τους και στη συνέχεια προς το άμεσο περιβάλλον τους : “μέχρι εδώ ήταν, θα βάλω μια σειρά, δεν πάει άλλο,θα…,θα…“. Έρχεται όμως η ώρα η κρίσιμη, βρίσκεσαι ενώπιος ενωπίω με τον πειρασμό και δώθε πάνε οι υποσχέσεις και οι όρκοι.

Σας το λέω και σας το υπογράφω εγώ. Και έχει αξία και ο λόγος μου και η υπογραφή μου, γιατί τυγχάνω μέλος και των δύο clubs και των “μπόλικων” και των λιχούδηδων.

Μην αρχίζετε όμως τις εξυπνάδες και την καζούρα πριν φτιάξατε την παρακάτω συνταγή best ever cheese and mac και σταματήσετε να τρώτε πριν τελειώσει το ταψί! ..ντάααξει;   

Υλικά:

  • 375g ζυμαρικά ( κοφτό, πένες, φιογκάκια…)
  • 175g φέτες μπέικον ψιλοκομμένο κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 75g βούτυρο
  • 1/3  φλυτζανιού αλεύρι
  • 4  φλυτζάνια γάλα
  • 1 ½ φλυτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κόκκινες σφιχτές σε φέτες
  • 1 ½ χοντροτριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο


Eκτέλεση:

1. Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώστε (για να μην σου κολλήσουν αν θες πέρασέ τα με λίγο ηλιέλαιο). Κράτησέ τα στην άκρη σχετικά ζεστά σε ένα μπωλ.

2. Ζεστάνετε τον φούρνο στον αέρα στους 170 περίπου βαθμούς.

3. Σωτάρετε το μπέικον 3-4 λεπτά ίσα να ροδίσει, προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και ενώστε τα με τα ζυμαρικά.

4. Σε ένα σκεύος λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ψήστε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και αρχίσει το μείγμα να δένει. Ρίξε στο μείγμα την ½ κούπα τυρί και τον μαϊντανό. Κατόπιν ενώστε τα ζυμαρικά με το μπέικον και την σάλτσα μπεσαμέλ που φτιάξαμε, καρυκεύστε κατά το δοκούν.

5. Πάρτε ένα σκεύος πυρέξ, καλό είναι να το βουτυρώσετε ελαφρώς, στρώστε το υλικό και από πάνω βάλτε τις φέτες της ντομάτας. Πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ραντίστε με το λάδι. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να έχει το επιθυμητό χρώμα. Ξεφουρνίστε, αφήστε μερικά λεπτά να “σταθεί” το φαγητό σας και σερβίρετε.