Κατά τη συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος ταξίδεψε στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη στο πλαίσιο κρατικής επίσκεψης για την ενίσχυση της συμμαχίας Ουάσιγκτον-Νέου Δελχί εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία και την Κίνα., ο Μπάιντεν φάνηκε να μπερδεύει την εισαγωγή του εθνικού ύμνου της Ινδίας με τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και έβαλε το χέρι του στην καρδιά του για ένα κομμάτι του ινδικού εθνικού ύμνου.Αφού άκουσε τις ζωηρές νότες εισαγωγής και έγινε σαφές ότι το τραγούδι δεν ήταν το ” The Star Spangled Banner “, ο Μπάιντεν φάνηκε στο βίντεο να κατεβάζει αργά το χέρι του μακριά από το στήθος του. Καθώς ακούστηκαν οι πρώτες νότες του ινδικού ύμνου, “Jana Gana Mana”, ο Μπάιντεν σήκωσε το δεξί του χέρι στο αριστερό του στήθος, κρατώντας το εκεί για περίπου 15- 20 δευτερόλεπτα.Του πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβει ότι δεν ήταν ο αμερικανικός εθνικός ύμνος. Στη συνέχεια το κατέβασε αργά, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι οι μπάντες δεν έπαιζαν το “The Star-Spangled Banner”. Τυχαίο ταγκ σε αυτό το άρθρο μας

https://t.co/hcb0cpjFmN

Ο δημοσιογράφος του Fox News, Leo Terrell, δεν συγκρατήθηκε, γράφοντας στο Twitter: “Είναι ηλίθιος!”. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από ακροδεξιούς. Οι ακροαριστεροί εκπρόσωποι Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ (D-NY) και Ρασίντα Τλάιμπ (D-Mich.) δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την ομιλία του Μόντι στο Κογκρέσο.

https://t.co/DsqET3fGnN

Η Ινδία επιδιώκει να παραμείνει ουδέτερη σε θέματα όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κίνας. κόσμου. Ο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους για πρωτοβουλίες τεχνολογίας, άμυνας και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και μια κοινή αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το επόμενο έτος.