Τρέχουν μέσα στο καλοκαίρι την ΑΑΔΕ και όχι μόνο την τρέχουν, την φτάνουν στα άκρα αφού μετά τη φοροδιαφυγή γνωστής ινφλουένσερ, έχουμε και την φοροδιαφυγή τηλεοπτικού παρουσιαστή. Κάπου ώπα δηλαδή, ανέβηκε η θερμοκρασία, δεν είμαστε για τέτοια, ειδικά λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές. 

Νέα υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής λοιπόν εντόπισε η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ναι, η ΑΑΔΕ είναι. Πρόκειται για παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλε-πωλήσεων. Μην μας πιέζετε, δεν θα σας πούμε ποιος είναι. Δεν είμαστε κουτσομπολίστικη εκπομπή εδώ, μόλις βγει και αν βγει επίσημα το όνομα, τότε θα το μάθετε. 

Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης γιατί κάτι πρέπει να κάνουν και αυτοί. Έτσι, ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και ανακάλυψαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Σιγά το ποσό, πώς κάνετε έτσι;

Βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του. Πάντα η μάνα βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, είναι γνωστό αυτό. Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Εσείς τι άλλα; Τρέχετε με τις δηλώσεις σας;