Με επιβεβαιωμένους 78 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους προχωράει ο απολογισμός της τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου. Ένα “ναυάγιο” όπως έγινε αρχικά γνωστό εξελίσσεται σε τραγωδία στην Πελοπόννησο, με προεκλογικές ομιλίες να αναβάλλονται όχι μόνο ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης, αλλά διάολε και για να καταφέρει αυτό το κράτος να οργανωθεί όπως μπορεί μπας και καταφέρει να σώζει όσους μπορούν να σωθούν μέσα σε αυτό το χάος. Σε αυτή τη συνθήκη, η Τατιάνα Στεφανίδου, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη. Και δεν έχουμε πια λόγια για αυτή τη χυδαιότητα. 

Στο παρακάτω απόσπασμα, η δημοσιογράφος κατάφερε να ξεπεράσει κάθε όριο, χωρώντας τη λέξη “κατατρεγμένοι” μέσα στο whataboutism το ίδιο. Κατάφερε τέλος πάντων να συνδέσει το ναυάγιο που μετρά 78 νεκρούς με την έλλειψη ασθενοφόρων στο σύστημα υγείας. Στο ίδιο λογίδριο στην εκπομπή της #Tlive ακούγεται να λέει και τη φράση “επιβαρύνοντας την Ευρώπη και τη χώρα μας”, ενώ αναρωτιέται τι γίνεται τώρα σε μια χώρα που δεν έχει ασθενοφόρα αν κάποιος άλλος κάτοικος της Πελοπονήσου χρειαστεί μεταφορά σε νοσοκομείο. 

Ένα άτυπο “ήρθαν οι μετανάστες και καπάρωσαν τα ασθενοφόρα μας” με λίγα λόγια ξέρασε η Τατιάνα Στεφανίδου σήμερα και έκανε ό,τι ανοησία έχουμε εκστομίσει μετά από ελάχιστη σκέψη να φαίνεται ανέκδοτο μπροστά σε αυτό. 

“Επιβαρύνοντας την Ευρώπη και τη χώρα μας με αυτούς τους ανθρώπους, τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Γιατί λέω επιβαρύνοντας; Διότι χθες κάναμε την κουβέντα για τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν. Τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Και εδώ έχουμε μια κολοσσιαία κινητοποίηση, έχουν πάει οκτώ-δέκα ασθενοφόρα, για να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν αυτή τη στιγμή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο στον νομό Πελοποννήσου, αν κάποιος σε ένα χωριό πάθει καρδιακό επεισόδιο, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο να τον μεταφέρει;”

Δείτε το απόσπασμα: 

https://t.co/apxp0sOfa9

Δεν υπάρχουν λόγια.

*Το “νομός Πελοποννήσου” ας το αφήσουμε κι αυτό χωρίς σχόλιο.