Από το Κεμπέκ στη Νέα Υόρκη. Οι φωτιές που πλήττουν τον Καναδά είναι καταστροφικές με τις εστίες να φτάνουν μέχρι τις 400. Ο καπνός, μάλιστα, εδώ και κάποιες ώρες κάλυψε το κέντρο του κόσμου, μολύνοντας τον αέρα για σχεδόν 100 εκατομμύρια Αμερικανούς. Η Νέα Υόρκη, πλέον, θυμίζει Μόρντορ και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ανέφερε τα φαινόμενα είναι πιθανό να διαρκέσουν ημέρες. 

Οι εικόνες από τον Καναδά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες Τετάρτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, αποτελούν «ακόμη μια ανησυχητική ένδειξη του τρόπου που η κλιματική κρίση πλήττει τις ζωές μας». Ο Τζέι Ενγκλ, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το Λονγκ Αϊλαντ, εξήγησε πως οι άνεμοι που μετέφεραν τον καπνό έως τη Νέα Υόρκη, είναι πιθανό να συνεχίσουν να πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση και τα επόμενα 24ωρα.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, ωστόσο, είναι ότι η ποιότητα του αέρα είναι χειρότερη και από την 11η Σεπτεμβρίου με το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Το timelapse, είναι αρκετό για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει:

https://t.co/W3qu9buL5O


Αυτή τη στιγμή, ο Καναδάς βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις δασικές πυρκαγιές που έχουν κάψει σχεδόν 10 εκατομμύρια στρέμματα, αναγκάζοντας 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Από την άλλη, οι αμερικανικές αρχές προτρέπουν τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε εξωτερικό χώρο. Γιατί; Γιατί όπως είπαμε, η Νέα Υόρκη είναι η νέα Μόρντορ. Αυτές είναι οι φωτογραφικές αποδείξεις: