Έπαθαν Φραγκολιά οι εταιρείες στο US και θεωρούν τους νέους τεμπέληδες. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η Wall Street Journal. Αχ, αυτή η αμερικανοποίηση μας κάνει κακό, μη σας φανεί περίεργο αν δείτε και τις εδώ εταιρείες να προσλαμβάνουν «ώριμους» εργαζόμενους γιατί οι νέοι «βρίσκουν κάθε είδους δικαιολογία για να χάνουν εργατοώρες. Συνήθως φθάνουν στην δουλειά τους αργοπορημένοι, κάνουν από το γραφείο συχνά τηλεφωνήματα για προσωπικές τους υποθέσεις και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα social media αντί να συνομιλούν με πελάτες».

Όχι ότι έχουμε τίποτα με τους «ώριμους», δεν είμαστε Ευαγγελάτος ή Στεφανίδου, αλλά κάπως μας ενοχλεί το σκεπτικό. Όπως γράφει η WSJ, για τον επιχειρηματία Κιπ Κονφόρτι, η πρόσληψη μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αυτό γιατί «Μπορεί η βάρδια τους να ξεκινά στις 9 το πρωί και να είναι στη δουλειά δέκα λεπτά νωρίτερα. Αυτό σημαίνει γι’ αυτούς «εργασιακό ήθος». Να, αυτά τα λάθη κάνουν οι μεγαλύτεροι και την πληρώνουμε εμείς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εργαζόμενοι ηλικίας 55+ έχουν τους τελευταίους μήνες μεγάλη ζήτηση σε εταιρείες και σε έρευνα του ινστιτούτου «NORC» που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, τα τρία τέταρτα ηλικίας 65 και άνω, δήλωσαν ότι η σκληρή δουλειά είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Μεταξύ των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 61%. Ε, λοιπόν, υπάρχει λόγος που σας σνομπάρουμε.

Ορισμένες επιχειρήσεις, μάλιστα, επιδιώκουν να προσλαμβάνουν ηλικιωμένους διότι «Είναι πολύ λογικό να προσλαμβάνουμε έμπειρους εργαζόμενους, καθώς αποτελούν εγγύηση για σταθερότητα», λες και ένα ποστ στο Instagram έβλαψε ποτέ κανέναν. Με τις φωτογραφίες «Καλημέρα» και τους ελληνικούς καφέδες θα μείνετε δεν εμπιστευτείτε, μεταξύ άλλων, τους Millennials, εμείς αυτό έχουμε να πούμε.