Εγκυρότητα, αντικειμενικότητα, αδέκαστη κριτική από έναν «σκληρό» της δημοσιογραφίας που δεν χάιδεψε ποτέ της εξουσίας τα αυτιά (είδατε τι κάναμε εδώ, ε;). Ο Γιώργος Αυτιάς έγινε συνώνυμο όλων των παραπάνω, μπορεί και όχι αλλά τι κάνουμε συμβαίνουν αυτά. Η ουσία είναι πως ανταμείβεται για την πολιτική δημοσιογραφική του συνεπή πορεία με μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΚ, δεν είναι πως μας ήρθε ωσάν κεραυνός εν αιθρία η είδηση, η επισημοποίηση. Είχε βουίξει η πλάση ολάκερη για τη «μεταγραφή αεροδρομίου» που ερχόταν για τη γαλάζια παράταξη, δεν είναι δηλαδή πως δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας με αυτό που ακούσαμε (είδατε ξανά τι κάναμε εδώ, ε;).

Κατά καιρούς, ο Γιώργος Αυτιάς είχε πάρει διάφορες συνεντεύξεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πάντα φιλόξενη συχνότητα του ΣΚΑΪ, και δεν του χαρίστηκε στιγμή «πυροβολώντας» τον με άβολες ερωτήσεις. Μόνο κακεντρεχείς έγραφαν στα στα social media ότι οι συνεντεύξεις αυτές ήταν μνημείο «γλειψίματος».

Και κακεντρεχείς πάλι, είναι αυτοί που σχολιάζουν ειρωνικά τη μετάβαση του Σάμιου δημοσιογράφου από τα τηλεοπτικά πλατό στον εκλογικό αγώνα για την Ευρωβουλή. Πάμε για τρέλες, στις Βρυξέλλες. Καλημέρα Ευρώπη. Καλημέρα ευρωσυνταξιούχοι.

Πάμε να δούμε πώς αντιμετώπισε μέρος του Twitter (Χ) την είδηση πως ο Γιώργος Αυτιάς ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα: