Το δίχως άλλο και ως πρώην ποδοσφαιριστής ξέρει καλά από μεταγραφές. Και στην πολιτική άλλωστε, δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Σπανιότερα πολύ συγκριτικά με την μπάλα, αλλά ΟΚ, γίνεται. Παρόλα αυτά ο Θοδωρής Ζαγοράκης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την απόφασή του να κατεβεί υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Για τον απλό όσο και σύνθετο λόγο πως παραμένει εν ενεργεία ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

«Εγώ δεν άλλαξα, είμαι ο ίδιος», δήλωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004 μιλώντας στο Βήμα, μόνο που δεν έπεισε και πολλούς. Όσο να το πεις, υπάρχει μια διαφορά στο τρέχον status του και αυτό που θα έχει στις προσεχείς ευρωκάλπες. Για να το πούμε ποδοσφαιρικά, είναι σαν να έπαιζε στον ΠΑΟΚ και να συμφώνησε να πάει στον Άρη πριν λήξει η σεζόν. ΟΚ, ίσως όχι τόσο ακραίο, αλλά το πιάσατε το νόημα.

Τι περίμενε ο Θοδωρής Ζαγοράκης πριν πάρει τη μεταγραφή

Εκτός κι αν πάντα ήθελε να παίξει, συγνώμη να πολιτευτεί, με το ΠΑΣΟΚ ακριβώς επειδή του θυμίζει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Αυτοί που ξέρουν λένε πάντως πως περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή μια πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, συγνώμη μια πρόταση να μπει ξανά στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έγινε και πήρε τη μεταγραφή.

Αρκετοί πάντως είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί τόσος ντόρος και κόπος για έναν ευρωβουλευτή που οι παροικούντες στις Βρυξέλλες τίποτα το θετικό δεν έχουν να πουν για την παρουσία του και τις παρεμβάσεις του στο Κοινοβούλιο. Για να το πούμε ξανά ποδοσφαιρικά, δεν την έβρισκε – λένε πάντα αυτές οι πηγές – και πολύ συχνά την μπάλα ο Θοδωρής Ζαγοράκης.  

Το ελληνικό Twitter, με αυτή τη λεπτότητα που το χαρακτηρίζει (not), σχολίασε πάντως τη μεταγραφή αεροδρομίου (not) που έκανε η ομάδα το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη: