Βλέποντας πως το Airbnb στην χώρα μας ανθίζει, κάποιοι ιερείς αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο γιατί η εκκλησία μάλλον περνάει κρίση. Έτσι, σκέφτηκαν την υπέρτατη ιδέα, να πάρουν δηλαδή χρήματα από ΕΣΠΑ και να ανακαινίσουν το παλιό επισκοπείο, στην περιοχή της Σπλάντζιας, προκειμένου δήθεν να γίνει εκκλησιαστικό μουσείο. Τελικά, ουψ, εντελώς απρόσμενα έγινε Airbnb φίλοι και φίλες. Με σουίτες, με τζακούζι και γενικά απ’όλα.

Το θέμα αποκάλυψε το newshub.gr., όπου έγραψε αρχικά πως οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2017, και αφού ολοκληρώθηκαν, δόθηκαν με καμάρι στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της υπέροχης ανακαίνισης από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου που παρουσιάζαν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

«Φορέας υλοποποίησης του έργου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω ΕΣΠΑ με ποσό 427.000 ευρώ, υπήρξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αναστηλώσεως Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων. Μάλιστα  έγινε τότε γνωστό πως όραμα και πόθος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού ήταν να λειτουργήσει το παλιό επισκοπείο ως εκκλησιαστικό μουσείο. Εκεί θα μπορούσαν να φυλαχθούν και να αναδειχθούν εκκλησιαστικά αντικείμενα και κειμήλια της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς από την περιοχή των Χανίων», συνεχίζει το δημοσίευμα και προσθέτει:

Φωτογραφία από Newshub.gr

«Όμως μουσείο τελικά δεν έγινε αλλά αντίθετα είχαμε μια «επένδυση» στο χώρο πολύ διαφορετική…καθώς το  κτίριο διατέθηκε προς ενοικίαση και μετατράπηκε σε Airbnb πολυτελείας. Στη σελίδα του διαχειριστή του διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Μια πολυτελής και σύγχρονη πρόταση διαμονής με Βενετσιάνικο άρωμα και αίσθηση, πολύ κοντά στην καρδιά της πόλης των Χανίων, εκεί όπου η νέα πόλη συναντά τα Ενετικά κτίρια και το Παλιό Λιμάνι. Το ………. αποτελείται από δύο σουίτες που βρίσκονται σε μία ήσυχη και γραφική πάροδο στη γειτονιά της Σπλάντζιας, σε μια ιδανική τοποθεσία για να εξερευνήσετε τη μαγεία της παλιάς πόλης των Χανίων, καθώς και την ομορφιά της νέας. Οι 2 πολυτελείς σουίτες βρίσκονται στην καρδιά της Σπλάντζιας, σε κοντινή απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και το παλιό λιμάνι.

Οι σουίτες του …….. θα σας καταπλήξουν με τον σχεδιασμό και την αισθητική καθώς και με τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο εσωτερικό. Διαθέτουν κοινόχρηστο χώρο με Υποδοχή/θυρωρείο, κελάρι οινογνωσίας και χώρο καθιστικού. Οι σουίτες βρίσκονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο και διαθέτουν ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, ευρύχωρο σαλόνι με πλήρη κουζίνα, τζακούζι και θέα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στον Τούρκικο Μιναρέ (σουίτα στον τελευταίο όροφο)».

Το άρθρο προχωρά και σε επόμενες αποκαλύψεις, ωστόσο παρά το γεγονός πως γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2023, μπορούμε μόνο να τους ευχηθούμε να έχουν καλές κρατήσεις. Σκεφτείτε εσείς την καλή επιχειρηματική ιδέα μετά.