Ακόμα μία γυναικοκτονία. Η 5η για το 2024. Μια 28χρονη κοπέλα πρόλαβε να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, δεν πρόλαβε όμως να επιστρέψει στο σπίτι της σώα. Και είναι πραγματικά απίστευτο πώς τη μια στιγμή κατάφερε να νιώσει μερική ασφάλεια και την άλλη, ακριβώς έξω από το Α.Τ., να μαχαιρώνεται θανάσιμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 28χρονη κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της μετά από νυχτερινή έξοδο μαζί με έναν φίλο της, όταν αντιλήφθηκε τον πρώην σύντροφό της να την περιμένει. Αμέσως έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και ζήτησε αστυνομική συνοδεία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της με ασφάλεια, υπό τον φόβο του 39χρονου πρώην συντρόφου της για τις προθέσεις του. Ωστόσο η αξιωματικός που είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα της είπε πώς είτε έπρεπε να προχωρήσει σε μήνυση, είτε να καλέσει την άμεση δράση. 

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / Εurokinissi

Εφόσον δεν είχε γίνει κάποιο περιστατικό τη δεδομένη στιγμή για να του κάνει μήνυση, η 28χρονη αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα, στάθηκε στο φυλάκιο και κάλεσε το 100. Τη στιγμή που ανέφερε το περιστατικό στην Άμεση Δράση, εμφανίστηκε από πίσω της ο πρώην σύντροφός της, μαχαιρώνοντας τη θανάσιμα. Ο φίλος της που ήταν παρών, αλλά και ο αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Στη συνέχεια, ο 39χρονος αυτοτραυτίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου και νοσηλεύεται. 

Σύμφωνα, πάντως, με την ΕΛ.ΑΣ. η αξιωματικός Υπηρεσίας ζήτησε από την 28χρονη να περιμένει εντός του αστυνομικού τμήματος, προκειμένου να της καλέσει περιπολικό, ωστόσο η κοπέλα επέλεξε να βγει έξω και να το κάνει η ίδια. 

Προς το παρόν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής έδωσε εντολή για να πραγματοποιηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο φόβος της 28χρονης δεν ήταν παράλογος. Είχε παρενοχλήσεις από τον πρώην σύντροφό της, ωστόσο η ίδια είχε προχωρήσει σε μήνυση το 2020 εις βάρος του για βιαιοπραγία και βιασμό. Στη συνέχεια όμως την απέσυρε.

Στο μεταξύ, οι γονείς της 28χρονης κοπέλας ενημερώθηκαν 12 ώρες μετά το συμβάν. Μάλιστα, το έμαθαν από ρεπόρτερ του newsit.gr, που τους κάλεσε προκειμένου να μάθει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο ανυποψίαστος πατερας της άτυχης κοπέλας, όταν ρωτήθηκε αν είναι συγγενής της, ρώτησε το μικρό της όνομα και τότε μόνο συνειδητοποίησε πως πρόκειται για την κόρη του.

Μάλιστα στην συνομιλία που είχε με την δημοσιογράφο, είπε μεταξύ άλλων ότι άκουσε για το έγκλημα χθες το βράδυ αλλά δεν του πέρασε από το μυαλό ότι είναι το παιδί του και για να μην την ενοχλήσει θα της τηλεφωνούσε σήμερα το πρωί.