Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να πιούμε τον φρέντο εσπρέσο μας το πρωί για να ξυπνήσουμε. Η πραγματικότητα τα καταφέρνει μια χαρά, καλύτερα και από δύο καφέδες, μη σας πούμε. Ειδικά ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος έχει κάνει αρκετές άστοχες δηλώσεις, αχρείαστες οι περισσότερες, είναι η δόση που θέτει σε λειτουργία τον εγκέφαλό μας χωρίς δυσκολία.

Όπως ακριβώς συνέβη και σήμερα. Δεν προλάβαμε να πιούμε μια γουλιά, αφού ο Άρης Πορτοσάλτε μας πρόλαβε με τον σχολιασμό του για τη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη, από την οποία να πούμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε. Κάπου ανάμεσα στον λόγο του περί πολιτικής ουσίας, αναφέρθηκε και στις υπογραφές του κόσμου, μία κίνηση που υπενθυμίζουμε πως ξεκίνησε η Μαρία Καρυστιανού. Περισσότεροι από 1 εκατ. υπέγραψαν για άρση της βουλευτικής ασυλίας, γιατί να το πάρουμε στα σοβαρά όμως ε;

Όπως ανέφερε ο Πορτοσάλτε χαρακτηριστικά: «Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία». Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά συνέχισε λέγοντας πως η κοινωνία έχει πάθει ψύχωση με το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Δημήτρης Οικονόμου συμφώνησε με αυτή την τελευταία δήλωση του Πορτοσάλτε, εξηγώντας πως «είναι μεγαλύτερο το κόστος τώρα για την κυβέρνηση, παρά όταν έγινε. Κι αυτό είναι φοβερό, δεν έχει ξαναγίνει. Λογικό μεν, αλλά δεν έχει ξαναγίνει δε».

Ούτε έχει ξαναγίνει να γίνεται τέτοιο δυστύχημα και να μην υπάρχει δικαίωση. Απλά το λέμε…