Δεν είναι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, αλλά δυστυχώς αυτό είναι και το πρόβλημα. Ότι έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες και τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση πλέον, όσο κι αν μας εξοργίζει. Το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγαλειώδη πορεία που έγινε για το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν είναι το μοναδικό, ούτε και το τελευταίο.

Αλλά ευτυχώς έχουμε την τεχνολογία για να βλέπουμε την πραγματικότητα και να αποδεικνύουμε πόσο σημαντική είναι η καταγραφή της.

Ένας 18χρονος φοιτητής φανταζόμαστε πως ήταν μεγάλη απειλή για την αστυνομία, για να τον ξαπλώσουν στο δρόμο κακήν κακώς, με έναν εξ αυτών να τον χτυπά στο κεφάλι. Σύμφωνα με το βίντεο, υπήρξε και κόσμος που πλησίασε τους αστυνομικούς και ζητούσε να τον αφήσουν, με τον 18χρονο να φωνάζει: «Βοήθεια! Βοήθεια! Βοηθήστε με ρε παιδιά έχουν πέσει απάνω μου!».

Ο 18χρονος μαζί με τον αδερφό του παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου ζήτησαν και πήραν πήραν αναβολή για αύριο, Παρασκευή 1η Μαρτίου, και, κατόπιν, αφέθηκαν ελεύθεροι. Αναφορικά με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η δίωξη που τούς απαγγέλθηκε αφορά -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και της παράνομης οπλοφορίας.