Μόλις λίγες ώρες μετά τη μεγαλειώδη πορεία στο Σύνταγμα για το δυστύχημα στα Τέμπη, με χιλιάδες διαδηλωτές να δίνουν το παρών και να φωνάζουν για δικαίωση, ο Δήμος Αθηναίων φρόντισε να μάς επαναφέρει άτσαλα στην πραγματικότητα που ζούμε. Διότι, τα συνεργεία καθαρισμού έσβησαν άρον-άρον τα ονόματα των 57 θυμάτων, που γράφτηκαν έξω από τη Βουλή με κόκκινη μπογιά, γιατί μάλλον χαλούσε την εικόνα της. Ήταν σαν να έλεγαν κατά κάποιο τρόπο, «σας αφήσαμε για κάτι ώρες, φτάνει τώρα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο που κυκλοφόρησε έφερε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να γράφουν πως η κυβέρνηση καθάρισε τα ονόματα τόσο γρήγορα όπως μπάζωσε και το σημείο του δυστυχήματος.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, μιλώντας στο MEGA δήλωσε για το γεγονός πως «ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να “σβησουμε ή να μην σβήσουμε”

Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία. Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες δεν πήγαν ειδικώς».

Επιπροσθέτως, η Ρωξάνη Μπέη σε νέα ανακοίνωσή της είπε πως «συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής» αναφέρει αρχικά η αντιδήμαρχος. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Πάντως τι τραγική ειρωνία ε; Στις 11:20 το Intercity και η εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στα Τέμπη σκορπίζοντας τον θάνατο, και έναν χρόνο μετά, στις 11:30 τα ονόματα των θυμάτων σβήνονται έξω από την Βουλή.