Τον χρησιμοποιούμε συχνά ως όρο το «τραγωδία». Τόσο πολύ που μερικές φορές χάνει το πραγματικό του νόημα. Ακούγοντας όμως το τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (21/2) στην οδό Κομνηνών στα Εξάρχεια, η λέξη είναι απόλυτα ακριβής ως περιγραφική.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής: Ένα αντρόγυνο, στην ύστατη στιγμή απελπισίας. Η γυναίκα άρρωστη, με καρκίνο. Συμφώνησαν με τον άντρα της να κόψει ο ένας τις φλέβες του άλλου με ξυραφάκι. Για να φύγουν, ταυτόχρονα, από τη ζωή. Μαζί ως το τέλος. Μια σύγχρονη εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»…

«Τα κορμιά μας δεν προφέρουν τίποτα πια, αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό, διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασώπαστους. Τα λέμε στην φωτιά», έλεγε το σημείωμα που είχαν αφήσει για να αιτιολογήσουν την ύστατη πράξη τους.

Τραγωδία στα Εξάρχεια: Τι εξετάζουν οι Αρχές

Όμως τα πράγματα δεν κύλησαν ακριβώς έτσι. Ο 57χρονος άνδρας και ενώ η γυναίκα είχε ήδη αρχίσει να «σβήνει», το μετάνιωσε. Το ένστικτο της επιβίωσης αποδείχτηκε πιο ισχυρό. Έδεσε τα τραύματά του και πήρε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία για να ενημερώσει για το τι είχε συμβεί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ελπίς, όπου νοσηλεύεται χωρίς ακόμα να είναι σε θέση να καταθέσει. Λίγες ώρες μετά συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ωστόσο η υπόθεση δεν φαίνεται πως είναι τόσο ξεκάθαρη. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο πίσω από αυτή τη φρικαλέα υπόθεση να κρύβεται κάτι άλλο. Να είναι δηλαδή μια σκηνοθετημένη ιστορία από πλευράς του 57χρονου και να πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα στυγερό έγκλημα.

Είναι η ιατροδικαστική έρευνα που θα δώσει όλες τις απαντήσεις σε μια σκοτεινή όσο και τραγική ιστορία. Ό,τι και αν τελικά συνέβη.