Συνολικά πέντε βραβεία απέσπασε το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στην 77η τελετή απονομής των BAFTA, που πραγματοποιήθηκε στο Royal Festival Hall του Λονδίνου. Η βραδιά δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη, μιας και τα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ τα αναμενόμενα. Το μεγάλο φαβορί που ακούει στο όνομα Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν, κέρδισε επτά βραβεία και βάζει πλέον πλώρη για τα Όσκαρ, που αναμένεται να σαρώσει κι εκεί. Είναι γεγονός πάντως πως αν ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είχε απέναντι του τον Νόλαν, το Poor Things θα ήταν αναμφίβολα το φαβορί. Όμως και η πορεία που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής, είναι επιτυχημένη. 

Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Έμα Στόουν, πήρε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ τα υπόλοιπα βραβεία για τo Poor Things ήταν για τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, το Μακιγιάζ και τα Εφέ. Να σημειωθεί πως η ηθοποιός κερδίζει σε αυτή τη καγηγορία των BAFTA για δεύτερη φορά, αφού το το 2017 είχε βραβευτεί για το La La Land. 

Στον αντίποδα, ο Κρίστοφερ Νόλαν με το Openheimer ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, αφού απέσπασε επτά βραβεία σε πολύ σημαντικές κατηγορίες, αυτές της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, της Μουσικής, της Φωτογραφίες και του Μοντάζ. Ο Κίλιαν Μέρφι κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. το βραβείο του Β’ Ανδρικού Ρόλου. 

Επιπροσθέτως, η πολύ ωραία ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ, η «Ζώνη Ενδιαφέροντος», έφυγε με τρία βραβεία, αυτά της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, της Ξενόγλωσσης Ταινία και του Ήχου. Από το πολυσυζητημένο «The Holdovers», η ΝταΒάιν Τζόι-Ράντολφ πήρε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η ταινία βραβεύτηκε και για το Καλύτερο Κάστινγκ, ενώ και το «Anatomy of A Fall» απέσπασε ένα βραβείο, αυτό του Πρωτότυπου Σεναρίου. 

Όσον αφορά την Barbie που είχε εισπρακτική επιτυχία, δεν απέσπασε ούτε ένα βραβείο.