Η σημερινή Δευτέρα ξεκίνησε δυσάρεστα. Η είδηση του θανατικού σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα, σου αφήνει ένα μούδιασμα, που συνοδεύεται στη συνέχεια από διάφορες σκέψεις. Σκέψεις όπως ότι τρεις άνθρωποι ξύπνησαν το πρωί, ήπιαν το καφέ τους, χαιρέτησαν την οικογένειά τους, μίλησαν με φίλους στο τηλέφωνο, πήγαν στη δουλειά τους και εκεί, σε αυτό το σημείο, κόπηκε το νήμα της ζωής τους έτσι ξαφνικά. Μια δεδομένη καθημερινή διαδικασία, που όμως δεν είναι πια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στη ναυτιλιακή εταιρεία που βρίσκεται στην οδό Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, ένας 70χρονος Ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής εισέβαλε λίγο μετά τις 10 το πρωί και έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, σκότωσε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο 70χρονος δεν τους ήταν άγνωστος, αφού εργαζόταν για την οικογένεια που έχει τη ναυτιλιακή ως επιστάτης, μέχρι που απολύθηκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήραν αυτή την τροπή τα πράγματα. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται να είπε μόλις μπήκε στο εσωτερικό του κτιρίου «ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να το ξεκαθαρίσουμε».

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος και ένας καπετάνιος. Ο ίδιος εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου, με την καραμπίνα δίπλα του. 

Σημειώνεται πως μετά την έφοδο από τις δυνάμεις της ΕΚΑΜ στη ναυτιλιακή, δύο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν, κλεισμένες σε τουαλέτα. Επιπλέον δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με κρίση πανικού στο Ασκληπιείο.