Αν είσαι παιδί που μεγάλωσε στο κέντρο και ονειρευόσουν όταν θα φύγεις από το πατρικό σου να μείνεις κεντρικά, τότε κακώς ονειρευόσουν γιατί η πιο ακριβή περιοχή στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, ανεβάζει τις τιμές και σε όλες τις υπόλοιπες στο κέντρο (με εξαιρέσεις), με αποτέλεσμα οι τιμές και σε ενοίκια και σε αγορές σπιτιών να είναι εξωπραγματικές και για τύπους που βγάζουν 4-5 χιλιάρικα το μήνα τουλάχιστον.

Φυσικά, το Κολωνάκι είναι η πιο ακριβή περιοχή στην Αθήνα και αυτό σίγουρα δεν ξαφνιάζει. Ξαφνιάζει όμως το μέγεθος της ακρίβειας σε ενοίκια και αγορές που πια είναι για τουρίστες, για Γερμανούς, για Γάλλους, για Άγγλους, για ανθρώπους που προέρχονται από χώρες με τριπλάσιο κατώτατο μισθό και μπορούν να δουλέψουν ως ψηφιακοί νομάδες από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Spitogatos για το έτος 2023, το μόνο ενθαρρυντικό στο Κολωνάκι είναι ότι ο ρυθμός ανόδου στις τιμές το τελευταίο τρίμηνο του έτους ήταν λίγο πάνω από το 1%. Κατά τ’ άλλα όμως, σε όλο το έτος, ο ρυθμός αύξησης ήταν μεγάλος και άγγιξε ως και το 16% σε σχέση με το 2022.

Διαβάστε αναλυτικά για την πιο ακριβή της Αθήνας στο Intronews.gr