Με μία πρώτη σκέψη, θα έλεγε κάποιος πως τα γαλλικά είναι η πιο ερωτική γλώσσα στον κόσμο. Και βασικά ήταν. Και γράφουμε “ήταν” γιατί πλέον την πρωτιά κέρδισε άλλη γλώσσα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Babbel. Όπως λοιπόν ανέφερε η Daily Mail, τα ιταλικά είναι αυτά που ανεβάζουν την λίμπιντο και τα γαλλικά κάπως έχουν ξεπεραστεί.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 άνθρωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία, απαντώντας στην ερώτηση ποια γλώσσα θεωρούν πως είναι πιο ερωτική και και ρομαντική.  Όπως εξήγησε ο καθηγητής γλωσσών του Babbel, Νόελ Γουλφ, στην Daily Mail:

«Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της. Η άνοδος και η πτώση του τόνου στην ομιλούμενη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική». Και συνέχισε: «Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση των ήχων “r”, μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά».

via GIPHY

Στο μεταξύ, η γερμανική γλώσσα κέρδισε για την «πιο άμεση» γλώσσα, και τα βρετανικά αγγλικά για την κατηγορία «πιο ευγενική». Η γλωσσολόγος και καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου, Πάτι Άντανκ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Οι Άγγλοι ομιλητές έλκονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ιταλική. Συγκριτικά, γλώσσες όπως η ταϊλανδέζικη ή η μανδαρινική μπορεί να ακούγονται σκληρές, επειδή χρησιμοποιούν τονικές διακρίσεις. Ακούγεται πολύ αφύσικο και απροσδόκητο».  

Πάντως, αφορμή για την έρευνα στάθηκε το γεγονός πως μία νέα διάλεκτος έχει κάνει την εμφάνισή της πολύ έντονα, την “Miami English”. Έχει ήδη εξαπλωθεί αρκετά στη Νότια Φλόριντα και οφείλεται στους ισπανόφωνους νέους που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και συνδέουν αγγλικές λέξεις σε ισπανικούς τύπους.