Ελεύθερο να ανοίξει, ξανά, τα φτερά του και να πετάξει στους αιθέρες, είναι ένα πουλί που για οκτώ μήνες κρατούνταν από τις αρχές της Ινδίας. Το δύσμοιρο πουλί, είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο, γιατί θεωρήθηκε ύποπτο για κατασκοπεία. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, μετέφερε ένα «δυσανάγνωστο μήνυμα», και κάπως έτσι τέθηκε υπό κράτηση στην κτηνιατρική κλινική, Bai Sakarbai Dinshaw Petit, της Βομβάης.

Για την ακρίβεια, το πουλί είχε εντοπιστεί κοντά σε λιμάνι της πόλης με δύο δαχτυλίδια στα πόδια του και με ένα μήνυμα που ήταν γραμμένο στην κινεζική γλώσσα.

Τελικά, το πουλί ήταν ένα πτηνό ανοιχτής θάλασσας από την Ταϊβάν που είχε δραπετεύσει και βρέθηκε τυχαία στην Ινδία. Έτσι, οι αρχές του έδωσαν το ελεύθερο να φύγει.

Στο μεταξύ, τέτοιου είδους σύλληψη δεν είναι η μοναδική. Το 2016, ένα ακόμη πουλί είχε φυλακιστεί μετά από σύλληψη που έλαβε χώρα στα πακιστανικά σύνορα, την ώρα που μετέφερε απειλητικό μήνυμα για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Πιο πρόσφατα, το 2020, η αστυνομία στο Κασμίρ άφησε ελεύθερο ένα πτηνό που ανήκε σε ψαρά, το οποίο μετά από έρευνα για κατασκοπεία, διαπιστώθηκε πως ήταν αθώο.