Στα hot topics της χειμωνιάτικης τούτης μέρας. Το πώς ο Αλέξανδρος Κοψιάλης βοήθησε την Αστυνομία στη σύλληψη ενός 43χρονου από την Πάτρα που παρενοχλούσε 13χρονο κορίτσι. Καταγράφοντας βήμα-βήμα το τι έγινε και παρουσιάζοντάς το μετά στο YouTube.   

Πολλές οι αντιδράσεις για το θέμα – προφανώς. Οι θετικές κινούνται στη γραμμή του «το αποτέλεσμα μετράει» και «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Με άλλα λόγια, πως δεν έχει σημασία το πώς έγινε, αλλά το τι έγινε.

Οι αρνητικές (αντιδράσεις) έχουν ως κυρίαρχη απορία το τι δουλειά είχε ένας Youtuber, ένας ιδιώτης αν προτιμάτε, σε μια αστυνομική επιχείρηση και μάλιστα καταγράφοντάς την με κάμερα. Φοβούνται για τις επικίνδυνες προοπτικές που ανοίγει αυτό σε όσους πιθανόν γοητευτούν από τη λογική «παίρνω το νόμο στα χέρια μου», ειδικά τους νεότερους σε ηλικία που αποτελούν το βασικό κοινό του Κοψιάλη.

Όπως προκύπτει πάντως, το όλο γεγονός δεν ήταν εις γνώση των υψηλών κλιμακίων της Αστυνομίας. Με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ να εμφανίζεται να ζητάει εξηγήσεις για το επίμαχο βίντεο ενώ δεν είναι απίθανο το επόμενο βήμα να είναι να διαταχθεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) σε βάρος των αστυνομικών που είχαν συμμετοχή στην υπόθεση. Φανταζόμαστε αυτό δεν θα το δείξουν στο YouTube…