Γράφτηκε ο επίλογος της εξαφάνισης της 41χρονης εγκύου, που αγνοείτο από την Πρωτοχρονιά, από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η σορός της γυναίκας βρέθηκε σε ένα απόμερο σημείο στη Χαλκιδική, μεταξύ Τρίγλιας και Γαλάτιστας, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ο σύντροφός της και ο φίλος του. Για την ακρίβεια, το σημείο όπου πέταξαν το άψυχο κορμί της, το υπέδειξε ο φίλος, μετά την ομολογία του.

Η γυναίκα – μητέρα ενός 13χρονου παιδιού και τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο- δηλώθηκε ως εξαφανισμένη την περασμένη Τρίτη, ενώ δύο ημέρες αργότερα εκδόθηκε και αγγελία μέσω Missing Alert. Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. διευκρυνίζει πως το έγκλημα έλαβε χώρα την Πρωτοχρονιά, σε διαμέρισμα του συντρόφου της άτυχης γυναίκας. Πρώτα την ακινητοποίησαν με χειροπέδες, στη συνέχεια της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο καταφέρνοντας της πολλαπλές μαχαιριές και έπειτα μετέφεραν τη σορό της – η οποία φέρεται να ήταν σε ένα μπαούλο- με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή. Μάλιστα, της αφαίρεσαν και το ποσό των 80 ευρώ.

Αν και το κίνητρο δεν έχει γίνει γνωστό, υπάρχουν υποψίες πως η δολοφονία έγινε για τα χρήματα. Άλλωστε, ο σύντροφός τής εξήγησε στις αρχές, πριν γίνει γνωστή η ανάμειξη του στο έγκλημα, πως η 41χρονη φεύγοντας είχε πάρει μαζί της 5.000 ευρώ. Ισχυρίστηκε πως η γυναίκα τού είχε στείλει μήνυμα μόλις εξαφανίστηκε και του είπε πως πήρε αυτά τα χρήματα, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί εμπόδισαν τον σύντροφο της γυναίκας να φύγει από την περιοχή, με προορισμό την Αθήνα, απαγορεύοντας του τις μετακινήσεις μέχρι οι έρευνες να ολοκληρωθούν. Σημαντικός παράγοντας ήταν και το γεγονός πως ο ίδιος έχει ιστορικό που ανησυχούσε τις αρχές, εξού και ήταν ύποπτος, αφού κακοποιούσε τόσο την αδερφή του όσο και τις πρώην συντρόφους του. 

Ο ίδιος προσπαθούσε από την αρχή να στήσει ένα σκηνικό προκειμένου να γλιτώσει, λέγοντας στις κάμερες των ενημερωτικών μέσων πως αγωνιούσε για τη σύντροφό του, δείχνοντας μηνύματα που υποτίθεται πως του είχε στείλει η 41χρονη και πως είχαν διαρρήξει μέχρι και το σπίτι του. Είχε απειλήσει με μηνύσεις, όταν ενημερώθηκε πως τον υποψιάζονται στα social media λέγοντας: «Ακούω πρώτη φορά σε εσάς πως με κατηγορούν στα social για δολοφόνο. Δεν θα δώσω σημασία στην παρούσα φάση. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε πού είναι η Γεωργία, κανείς δεν ξέρει αν ζει ή όχι.«Θα κάνω μηνύσεις εκεί που πρέπει και προς πάσα κατεύθυνση. Το σημαντικό είναι πως έχουμε την παρουσία ανθρώπου μετά την έρευνα στο σπίτι. Υπάρχουν μαρτυρίες που ήμουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας καισε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω, της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.