Φυσικά και θα έπαιρνε θέση ο Σταύρος Μπαλάσκας για το βίντεο με τον αστυνομικό – που έγινε viral στα social media, και φυσικά, για ακόμη μια φορά, δεν μας εξέπληξε με την απάντησή του. Αρχικά, να υπενθυμίσουμε πως ο αστυνομικός ξεκίνησε από κόκκινο φανάρι με σούζα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης κοντά στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, μπροστά στους έκπληκτους οδηγούς. 

Ήταν αναμενόμενο να ανοίξει συζήτηση, λοιπόν, για το εν λόγω περιστατικό για ευνόητους λόγους, με τον Σταύρο Μπαλάσκα και την Εβίτα Βαρελά να δίνουν τις απαντήσεις τους στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Mega». Έτσι, ο Σταύρος Μπαλάσκας μας ενημέρωσε πρώτα απ’όλα πως έχει κάνει κάτι ψιλοσούζες κι αυτός στη ζωή του (για να ηρεμήσουμε κάπως), και στη συνέχεια μας πέταξε ένα «σιγά τα ωά».

«Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια μικρή απρέπεια ενός αστυνομικού με μια σούζα, σιγά τα ωά. Έχει γίνει ΠΔΕ, ούτε καν ΕΔΕ. Αν πάει σε ΕΔΕ, θα τιμωρηθεί ο αστυνομικός με 10 άντε 15 ευρώ, γι’ αυτήν την μικροσούζα, δεν είναι σούζα τεραστίων διαστάσεων. Είναι μια πειθαρχική παραβασούλα για μια μικρή απρέπεια ενός αστυνομικού, που τιμωρείται με ένα μικρό πρόστιμο, σιγά τα ωά. Είναι μια σούζα, αποτελεί για τον αστυνομικό εν ενεργεία πειθαρχική παράβαση, είναι απρέπεια επί της οδού εν ώρα υπηρεσίας, αν πάει σε ΕΔΕ θα τιμωρηθεί ως προβλέπεται. Τι παραπάνω;».

Με τη σειρά της η Εβίτα Βαρελά είπε πως θα πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις από τα περιστατικά, καθώς δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνουν, όπως για παράδειγμα, πως όταν υπάρχει επιτάχυνση μπορεί να συμβεί κάτι μηχανολογικό, εξού και να σηκωθεί η μηχανή. Ναι, όλοι το ξέρουν αυτό.

Λογικά, πάντως, αν κάποιος αστυνομικός σταματήσει πολίτη για σούζα, θα μπορεί ο τελευταίος να του πει «έλα, σιγά τα ωά».