Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δε φανταζόμασταν ότι η Πρωτοχρονιά κι ο ερχομός του 2024 θα ήταν τέτοιος, αλλά ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, έτσι, για να ξεκινήσει με πικάρισμα ο χρόνος.

Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου, όλοι οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας είχαν στήσει happenings και σόου για την Πρωτοχρονιά με επίκεντρο τα πυροτεχνήματα που κατέκλυσαν τον ουρανό.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ήταν αναμφίβολα στο επίκεντρο ως οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και ως οι δύο πόλεις με τη μεγάλη αντιπαλότητα. Από το σουβλάκι-καλαμάκι στο ΠΑΟΚ-ΠΟΚ και μέχρι το Χαλκιδική-Αθηναϊκή Ριβιέρα, κεντρώοι και βόρειοι έχουν πάντα τρόπους για να αντιπαρατίθενται και να επιδεικνύουν την κατά το δικό τους δοκούν ανωτερότητα.

Εμείς, παρότι Αθηναίοι, βγάζουμε το καπέλο και αναγνωρίζουμε στη Θεσσαλονίκη πως είχε πολύ πιο μεγάλο σόου με πυροτεχνήματα να προσφέρει στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην Αριστοτέλους και την κατέκλυσαν, σε αντίθεση με την Αθήνα όπου το σόου ήταν λιγότερο φαντασμαγορικό, ποντάροντας κυρίως στην εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, σύνδεση της Ακρόπολης με τα πυροτεχνήματα.

Δείτε όμως τις φωτογραφίες στο Intronews.gr και κάντε σύγκριση.