Τέτοιες συγκρίσεις πάντα κάπου χωλαίνουν, αλλά δείχνουν μέγεθος, αποτύπωμα κι αυτό έχει σημασία. Ο Κώστας Νεστορίδης ήταν ό,τι πιο κοντά σε Αλφρέδο Ντι Στέφανο βγάλαμε ως χώρα, ό,τι πιο κοντά σε Πελέ. Ένας μύθος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας παίκτης που παραδεχόντουσαν άπαντες, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης. Δεν συμβαίνει παρά με ελάχιστους. Τους πραγματικά σπουδαίους.  

Έφυγε πλήρης ημερών καταπώς το λέμε, στα 93 του, τελευταία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Έφυγε, έχοντας προλάβει να δει την ΑΕΚ στην Opap Arena – ήταν το μεγάλο του όνειρο να δει ολοκληρωμένο το νέο γήπεδο. Είναι άλλωστε ένας από τους τέσσερις «πυλώνες» του σπιτιού της Ένωσης, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έφυγε με την ομάδα της καρδιάς του, εν ενέργεια νταμπλούχο Ελλάδας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2022-2023 / ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Μια ένδοξη καριέρα όπως αυτός την όρισε

Παιδί προσφυγικής οικογένειας, ο Κώστας Νεστορίδης μεγάλωσε στη Δράμα ως τα 14 του, όταν και μετακόμισαν οικογενειακώς στην Καλλιθέα. Γρήγορα φάνηκε πως ο μικρός, Μπρίτζος Κωνσταντίνος όπως για κάποιο δικό του λόγο του άρεσε να συστήνεται αρχικά όταν πήγαινε σε ομάδες να δοκιμαστεί, μιλούσε στο τόπι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr