Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστή η είδηση για την ντροπιαστική κατάσταση του του Γενικού Νοσοκομείου Μαιευτηρίου “Έλενα Βενιζέλου”, ύστερα από την καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων. Εν έτη 2023, γυναίκες που νοσηλεύονται, λεχώνες και νεογνά, ογκολογικοί ασθενείς και οι εργαζόμενοι ξεπαγιάζουν, γιατί δεν υπάρχει θέρμανση!

Από τις 17 Νοεμβρίου, το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείο είναι χωρίς θέρμανση, γιατί “έσκασε” ο λέβητας. “Έχουν ξεπαγιασει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ” αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση της βλάβες, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα. Επανειλημμένα το σωματείο έχει προχωρήσει σε καταγγελίες για την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους για τους ασθενείς και το προσωπικό.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Αιτία της απόφασης αυτή φαίνεται πως ήταν αποκαλύψεις για τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο καθώς επί δύο εβδομάδες είναι χωρίς θέρμανση νεογνά, λεχώνες και ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα είναι σε εξέλιξη η 48ωρη πανελλαδική απεργία στα δημόσια νοσοκομεία και απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:00 υπουργείο Υγείας για τη συνολική εικόνα κατάρρευσης του υποβαθμισμένου ΕΣΥ.