Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του βασανισμού των δύο ΑμΕΑ σε ζωντανή μετάδοση μέσω YouTube είναι αποτροπιαστικές και άρρωστες. Και δεν είναι μόνο ο 42χρονος κακοποιητής τους που είναι άρρωστος, είναι και οι 23.000 συνδρομητές που πλήρωναν για να βλέπουν τους βασανισμους τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μαζέψει η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον δράστη όταν ένα από τα βίντεο κακοποίησης έπεσε στα χέρια αστυνομικού, ο 42χρονος κακοποιούσε τα δύο παιδιά-ένα αγόρι και ένα κορίτσι με νοητική στέρηση, από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μέχρι στιγμής έχουν προκύψει 554 βίντεο, με το αγόρι και το κορίτσι σε άλλα να χτυπιούνται μεταξύ τους και σε άλλα να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η πράξη του γινόταν κατ’ εξακολούθηση.

Κι όλα αυτά, επειδή βρέθηκαν 22.700 συμπολίτες μας που έγιναν συνδρομητές στο κανάλι του συλληφθέντα και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έδιναν μέχρι και 150 ευρώ (!) για να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα βίντεο.

Σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο κανάλι του κατηγορούμενου στο διαδίκτυο φαίνεται ένας φίλος του 42χρονου κατηγορούμενου να αγκαλιάζει μια 21χρονη γυναίκα ΑμεΑ. Τη θωπεύει, σε ζωντανή μετάδοση στο youtube με χιλιάδες χρήστες να παρακολουθούν. Και να στηρίζουν αυτόν τον βασανισμό. Σε αυτά τα στιγμιότυπα, χρήστης του youtube ζητά να χτυπηθεί ο δεύτερος ΑμεΑ με taser. Αμέσως, η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα.

Οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας συνέλαβαν τον 42χρονο επ` αυτοφόρω την ώρα που μετέδιδε ζωντανά μέσα από το προσωπικό του κανάλι στο Υoutube. Ο 42χρονος κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Και αναρωτιόμαστε ειλικρινά: έχει πάτο το βαρέλι; Πόση σήψη χωράει στην κοινωνία μας; Πόσα περιστατικά να αντέξουμε ακόμα που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε; Που δένουν κόμπο το στομάχι μας κάθε φορά που διαβάζουμε τις λεπτομέρειες; Είναι για άλλη μια φορά ένα τέτοιο περιστατικό. Και το πιο φρκτό, είναι πως πέρα από τον κακοποιητή, δημιουργήθηκε μια κοινότητα που που στηρίζει αυτές τις άρρωστες πράξεις. Δεν έχει πάτο το βαρέλι.