Σε μια άκρως προκλητική δήλωση για την τραγωδία των Τεμπών προχώρησε χθες -ποιος άλλος- ο υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης. Mιλώντας στον Real 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τις κινήσεις της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά τη διερεύνηση των ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, ο υπουργός δήλωσε ότι τα Τέμπη είναι ένα θέμα που δεν αφορά αυτη τη στιγμή τους Έλληνες πολίτες.

«Όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, άμα τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για Εξεταστική ή για Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για το αν θα βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια..» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μας λέει εν ολίγοις, ότι η απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών είναι πράγμα που αφορά τον μικρόκοσμο της αντιπολίτευσης και ότι θα έπρεπε να ασχολούμαστε με την ακρίβεια και το πως θα βρει το παιδί μας δουλειά, ακόμα και την ασφάλεια. Ο Άδωνις Γεωργιάδης για άλλη μια φορά εξοργίζει με αυτά που λέει, δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τους επιζώντες, ούτε τους συγγενείς τους.

Δεν θα έπρεπε βέβαια να μας προκαλεί εντύπωση μια τέτοια δήλωση, που είναι αντίστοιχη σε περιεχόμενο με εκείνη του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το θέμα των Τεμπών κρίθηκε στις δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και έκλεισε εκεί. Αυτή είναι σαφώς η γραμμή της κυβέρνησης. Και περνάει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αν αναλογιστούμε ότι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης όπως ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, που μια εβδομάδα πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη δήλωνε ότι «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών», επανεκλέγη πανηγυρικά στις εκλογές.

«Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αλλά πάντως, αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας. Ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα, πχ. με τις υποκλοπές» συνέχισε ο υπουργός.

Και μένουμε εμείς να ακούμε αυτές τις δηλώσεις και να αναρωτιόμαστε. Είναι δυνατόν η απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη να μην θεωρείται πραγματικό πρόβλημα; Είναι. Και αυτό είναι θλιβερό, εξοργιστικό και επικίνδυνο.

«Λέτε να μην νοιάζονται οι άνθρωποι για τα κακουργήματα σας, την συγκάληψη τους και την κατά συρροή υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής, της δικαιοσύνης και της νοημοσύνης;» έγραψε η επιζήσασα της τραγωδίας, Ευδοκία Τσαγκλή.

Φυσικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή του δήλωση, απάντησε με ανάρτηση και τα γύρισε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είπε ποτέ ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη».