Λίγες ώρες μετά τον ξαφνικό θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι, του διάσημου «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια», γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον θάνατό του.

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε στα 54 του χρόνια στο σπίτι του μετά από κάποια σωματική δραστηριότητα. Ο αγαπημένος ηθοποιός «πνίγηκε στο τζακούζι σπιτιού στο Λος Άντζελες».

Ο διάσημος ηθοποιός, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το TMZ, γύρισε σπίτι του μετά από ένα δίωρο που έπαιζε pickleball και πως έστειλε σε κάποια δουλειά τον βοηθό του λίγο αργότερα.

Όταν ο βοηθός του επέστρεψε σπίτι μετά από δύο περίπου ώρες, βρήκε νεκρό τον Μάθιου Πέρι και κάλεσε για βοήθεια. Δεν έχει καταστεί σαφές αν αυτό που έκανε ο Μάθιου Πέρι πριν πεθάνει έπαιξε ρόλο στον θάνατό του.

Ο Μάθιου Πέρι όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στην κόψη του ξυραφιού και διαρκώς πάλευε για να σώσει τη ζωή του. Χρειάστηκε να μπει 15 φορές σε κλινικές αποτοξίνωσης και ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Εκτόξευση της φήμης του

Γεννημένος στο Γουίλιαμστάουν της Μασαχουσέτης, από πατέρα ηθοποιό και μητέρα δημοσιογράφο, ο Πέρι πήγε να ζήσει μαζί της στην Οτάβα του Καναδά, μετά το χωρισμό των γονιών του.

Μεγαλώνοντας, ακολούθησε το πάθος του για το τένις και έγινε κορυφαίος τενίστας στον Καναδά. Όπως ο πατέρας του, ανέπτυξε επίσης ενδιαφέρον για την υποκριτική αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν ήταν έφηβος για να ζήσει μαζί του.

Ο πρώτος μικρός ρόλος του ήταν στο δράμα “240-Robert” το 1979. Από εκεί ήρθαν και άλλοι ρόρλοι σε παραστάσεις όπως “Charles in Charge”, “Silver Spoons” και “The Tracey Ullman Show”.

Ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήρθε όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο, παίζοντας δίπλα στον Ρίβερ Φίνιξ στην ταινία του 1988 “A Night in the Life of Jimmy Reardon”. Πρωταγωνίστησε επίσης στη κωμική σειρά “Second Chances” (αργότερα μετονομάστηκε σε “Boys Will Be Boys”), υποδυόμενος έναν άνδρα που πεθαίνει και επιστρέφει στη γη για να καθοδηγήσει τον νεότερο εαυτό του.

Ο ρόλος του στα Φιλαράκια

Οι δύο εμπειρίες που είχε φτάνοντας μια ανάσα από τον τον θάνατο απείχαν πολύ από το ρόλο του ως ο εξυπνάκιας και αθεράπευτα ρομαντικός Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια»

Ο ρόλος αυτός του απέφερε τελικά περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο, καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς στον κόσμο.

Για να καταφέρει όμως να μείνει νηφάλιος από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ χρειάστηκε να ξοδέψει περί τα 9 εκατομμύρια δολάρια. Έκανε περίπου 6.000 επισκέψεις στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, μπήκε 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης και υποβλήθηκε σε 12 χειρουργικές επεμβάσεις για να σώσει τη ζωή του.

Η τεράστια επιτυχία της σειράς είχε κάνει τους παπαράτσι εμμονικούς με τους πρωταγωνιστές. Αυτό δεν βοήθησε καθόλου τον Πέρι ο οποίος είχε εθιστεί με το ισχυρό παυσίπονο Vicodin το οποίο άρχισε να παίρνει μετά από ένα ατύχημα που είχε λίγο μετά την ένταξή του στα «Φιλαράκια».

Ο εθισμός

Στην αυτοβιογραφία του, με τίτλο “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir” ο Πέρι αποκάλυψε ότι η κατάχρηση οπιοειδών τον οδήγησε σε ρήξη παχέος εντέρου όταν ήταν 49 ετών. Ήταν σε κώμα για δύο εβδομάδες και παρέμεινε για μήνες στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να του δίνουν δύο τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης, έγραφε ο ίδιος.

Τα απομνημονεύματα του Μάθιου Πέρι ξεκινούν από την παιδική του φιλοδοξία για φήμη και φτάνουν μέχρι την εξάρτηση και την απεξάρτηση, συστήνοντάς μας, καθ’ οδόν, τον πεντάχρονο Μάθιου, ο οποίος ταξίδευε από το Μόντρεαλ στο Λος Άντζελες, μεταξύ των χωρισμένων γονιών του.

Επίσης τον 14χρονο Μάθιου, ο οποίος ήταν τενίστας εθνικής εμβέλειας στον Καναδά. Και ακόμα τον 24χρονο Μάθιου, ο οποίος εξασφάλισε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που ήθελαν οι πάντες, στον πιλότο μιας σειράς για την οποία μιλούσαν όλοι.

Ο Πέρι φέρνει στο προσκήνιο τη διαλυμένη οικογένεια που τον μεγάλωσε, τον πόθο για αναγνώριση που τον έκανε διάσημο, και το κενό μέσα του που δεν μπορούσε να γεμίσει ακόμα κι όταν τα μεγαλύτερα όνειρά του έγιναν πραγματικότητα. Περιγράφει επίσης τη γαλήνη που έχει βρει στη νηφαλιότητα και πώς νιώθει για τη σαρωτική επιτυχία που έχει νωρίσει παντού η σειρά “Τα Φιλαράκια”, με ιστορίες για τους συμπρωταγωνιστές του και για άλλα μεγάλα αστέρια που γνώρισε στην πορεία του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός χρειάστηκε 14 χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της κοιλιακής βλάβης και παραδέχτηκε ότι είχε πάει σε κέντρο απεξάρτησης 15 φορές όλα αυτά τα χρόνια με την ελπίδα να σταματήσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

“Αυτό με το οποίο εκπλήσσομαι περισσότερο είναι η ανθεκτικότητά μου”, είπε στο People πέρυσι, αναφερόμενος στο βιβλίο. “Ο τρόπος με τον οποίο μπορώ να υπερπηδήσω όλα αυτά τα βασανιστήρια. Θέλοντας να πω την ιστορία, παρόλο που είναι λίγο τρομακτικό να πεις όλα σου τα μυστικά σε ένα βιβλίο, δεν άφησα τίποτα απ’ έξω. Όλα είναι εκεί μέσα.”

https://www.instagram.com/p/B8cQrgzp1fv/?hl=en

Ο Μάθιου Πέρι ήταν ειλικρινής για τους αγώνες του με τον εθισμό, τον οποίο πάλεψε ακόμη και στο απόγειο της καριέρας του.

“Έπαιρνα 55 Vicodin την ημέρα, ήμουν στο Friends που με παρακολουθούσαν 30 εκατομμύρια άνθρωποι – και γι’ αυτό δεν μπορώ να παρακολουθήσω την εκπομπή, γιατί ήμουν υπερβολικά αδύνατος”, είπε ο Πέρι σε συνέντευξή του πέρυσι στο CBC.

Σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του για 5 λεπτά

«Έκανα τεχνητή αναπνοή και ο τύπος που μου έσωσε τη ζωή έσπασε οκτώ πλευρά κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να με κρατήσει στη ζωή», είχε πει ο Μάθιου Πέρι σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Έκανα μια επέμβαση επειδή είχα πόνο στο στομάχι μου και μου έδωσαν προποφόλη. Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει για πέντε λεπτά», είχε πει ο Πέρι αναφερόμενος στο αναισθητικό που χρησιμοποιήθηκε για να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση.

«Δηλαδή ήσουν νεκρός για πέντε λεπτά;» τον ρώτησε ο Κόλμπερτ.

«Λοιπόν, όχι, δεν ήμουν νεκρός, αλλά η καρδιά μου σταμάτησε για πέντε λεπτά», απάντησε ο τηλεοπτικός Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια».

«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και την ευθεία γραμμή;», ρώτησε ο παρουσιαστής.

«Δεν ξέρω», παραδέχτηκε ο Πέρι.

«Δεν ήθελαν να σου πουν γιατί δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο», απάντησε ο παρουσιαστής.

Ο Πέρι είπε ότι ξύπνησε σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που εισήχθη 10 ώρες αργότερα.

«Έπρεπε να εγκαταλείψω τη μεγαλύτερη ταινία που είχα πάρει ποτέ. Είχα τέσσερις σκηνές με τη Μέριλ Στριπ», είπε ο Πέρι.

To σύντομο ειδύλλιο με την Τζούλια Ρόμπερτς και ο λόγος που τη χώρισε

Το 1996 άρχισε να βγαίνει με την Τζούλια Ρόμπερτς μετά τη σύντομη εμφάνισή της στην κωμική σειρά – που μέχρι τότε σημείωνε παγκόσμια επιτυχία σε τηλεθέαση- ως Σούζι Μος, η κοπέλα του Τσάντλερ. Το ειδύλλιό τους εκτός οθόνης ήταν σύντομο και διήρκεσε μόνο δύο μήνες πριν ο Πέρι βάλει τέλος.

«Ήμουν συνεχώς βέβαιος ότι θα με χώριζε… έτσι αντί να αντιμετωπίσω την αναπόφευκτη αγωνία της απώλειάς της, χώρισα με την όμορφη και λαμπερή Τζούλια Ρόμπερτς», είχε πει.

Πηγή: intronews.gr