Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και προσπαθούμε να τις προλάβουμε. Μέσα σε τρεις εβδομάδες, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει διαγράψει τον μισό ΣΥΡΙΖΑ. Ας τα βάλουμε κάτω και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανακεφαλαιώση με όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με ένα απλό google search (όπως θα έλεγε και ο Άδωνις Γεωργιάδης) πρώτο προτεινόμενο αποτέλεσμα είναι το: ΣΥΡΙΖΑ διάσπαση. Πως φτάσαμε σε αυτό; Ο πόλεμος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σιγόβραζε καιρό, αλλά η αποπομπή του Στέφανου Τζουμάκα, πυροδότησε τις εξελίξεις που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες.

Ωστόσο, δεν ξέρουμε τι και πως θα συμβεί με την διαγραφή του Τζουμάκα. Αυτό γιατί σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος δεν αποφασίζει μόνος του.

Στη συνέχεια, ήρθαν τα δημοσιεύματα της ΕΦΣΥΝ σχετικά με τα όσα έγραφε ο 24χρονος Στέφανος Κασσελάκης στον Εθνικό Κήρυκα. Έχουμε και λέμε κάποια από τα χάιλαιτ: «Τι να σκεφτώ όταν οι στενοί μου φίλοι στην Ελλάδα δεν μπορούν να σπουδάσουν, ενώ το θέλουν, λόγω των καταλήψεων και των απεργιών;» και «Είναι απίστευτο πως το Κοµµουνιστικό Κόµµα πήρε το 8,1% των ψήφων σε µια ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα».

Και μετά ήρθε η αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε κι άλλο ξεκατινιάσμα. «Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω έστω και από τις Βρυξέλλες σε ένα σίριαλ. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που έχει εξελιχτεί τώρα είναι κάτι σαν σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται τα βράδια και κάνει πολιτική μόνος του, ανενόχλητος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα, σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού».

Και ο Νίκος Φίλης είπε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας. Και ο Πολάκης απάντησε.

Και ο Κασσελάκης είπε ότι οι επικριτές του απλά ζηλεύουν το βιωματικό του προφίλ. Και προχώρησε σε νέο γύρο διαγραφών. Έχουμε και λέμε: Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη. Τους θεωρεί εκτός γραμμής; Είναι αυτομάτως και εκτός κόμματος. Όπως είπαμε και παραπάνω όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ μπορεί έτσι απλά από μόνος του να διαγράψει όποιον θέλει. Μπορεί μόνο να κάνει μια πρόταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ για προτάσεις διαγραφής που αφορούν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει να υπάρξει (μη δεσμευτική) γνωμοδότηση και από τα εν λόγω όργανα.

Γενικά, απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνουν τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και γενικά, μάλλον πολύ καλά θα πάει και αυτό.