Από όλα είχαν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε αργά χθες βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης, ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνυμα ενότητας, σχόλιο για την επόμενη μέρα, ευχαριστίες, σκέψεις για τη Θεσσαλία, αλλά και κουβέντες τόσο για την Έφη Αχτσιόγλου, όσο και για τους Νίκο Παππά και Τάιλερ Μάκμπεθ.

«Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδώ και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στις κάμερες αλλά και στο πλήθος που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

«Έχω να πω μερικά ευχαριστώ. Πρώτα στα 150.000 μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και σήμερα, περίμεναν στις ουρές και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει εδώ και θα κερδίσει», συνέχισε για να τον διακόψει ο κόσμος με συνθήματα όπως «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά» και «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα».

«Μαζί θα τα αλλάξουμε, είναι ο μόνος τρόπος, ένα κόμμα για τα μέλη από τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία. Πρέπει να ευχαριστήσω τους εθελοντές της καμπάνιας μου, δίχως αυτούς δεν θα είμαστε εδώ. Επίσης τους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων και των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα. Ευχαριστώ τα 30 μέλη της ΚΕ που μου έδωσαν την ευκαιρία και όλα τα στελέχη και πρώην βουλευτές που παρά τις πιέσεις στάθηκαν δίπλα μου και επέλεξαν το φως. Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες του πελατειακού συστήματος που κρατά τους νέους καθηλωμένους».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Νίκο Παππά «που την τελευταία εβδομάδα υπήρξε συνεργάτης», αλλά και στην Έφη Αχτσιόγλου την οποία όπως είπε ευχαρίστησε για τον εξαιρετικό αγώνα που έδωσε και της είπε ότι την εκτιμά πολύ και προσβλέπει στη συνεργασία της την επόμενη μέρα για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο.

«Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Δεν είμαι φαινόμενο, αλλά η φωνή της κοινωνίας. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά.

Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Αλλά και τη δική μου προσωπική οικογένεια, τον Τάιλερ και την σκυλίτσα μου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο να τον αποθεώνει και τον ίδιο να φαίνεται πανευτυχής με το αποτέλεσμα.

Πηγή: intronews.gr