Το βίντεο που δείχνει δύο μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να σπρώχνουν έναν αργοπορημένο άντρα που προσπαθεί να ανέβει στον καταπέλτη του πλοιου, όπου δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα, σοκάρει. Όπως φαίνεται, τα μέλη του πληρώματος μετά από διαπληκτισμό τον σπρώχνουν και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των μηχανών του πλοίου που έχουν τεθεί σε λειτουργία για τον απόπλου. Λίγο μετά, ο 36χρονος άντρας ανασύρεται νεκρός, το πλοίο αποπλέει για Ηράκλειο Κρήτης και επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραία, μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος) και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού. Πρόκειται να απολογηθούν στην εισαγγελία το μεσημέρι.

Ο δικηγόρος των συλληφθέντων Στέλιος Βουδούρης παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή του τραγικού συμβάντος από αυτή που φαίνεται στα βίντεο και από όσα έχουν ήδη δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ούτε διαπληκτισμός υπήρξε ούτε τον πέταξαν στη θάλασσα. Λύγισε το νύχι του καταπέλτη (το κινητό τμήμα του), ο 36χρονος πρώτα ακουμπά το πόδι στην προβλήτα και μετά πέφτει στο λιμάνι. Παραλίγο να πέσει και ο ύπαρχος στη θάλασσα».

Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

«Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ περιγράφοντας την αδιανόητη τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά. «Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις, τι κάνεις» και ανέφερε ότι ακόμα και αφότου ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό ο αξιωματικός του καταστρώματος απλά έριξε μια ματιά και έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο.

«Μας σταματήσαν αρόδο και μετά μας γύρισαν πίσω» δήλωσε. Ο ίδιος καταγγέλει τους ψευδείς ισχυρισμούς μελών του πληρώματος που δήλωσαν ότι ο άνδρας που προσπάθησε να επιβιβαστεί την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο έπεσε μόνος του. «Αυτό δεν έγινε», τόνισε ο μάρτυρας επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες και άλλων επιβατών και αυτοπτών μαρτύρων ότι τον πέταξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.