Την προφυλάκιση του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες, αποφάσισε πριν από λίγο το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα μετά και την απολογία τους είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ της Ανακρίτριας που ζητούσε την προφυλάκιση και της Εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη. Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και σήμερα το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να οδηγηθούν στην φυλακή.

Κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, μετά την “σύλληψη” και περιφορά με κλειστό τρέιλερ 13 προσφύγων, στην περιοχή της Νέας Χηλής. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος που ανέβασε και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλείται αν αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Αντίθετα, οι 13 πρόσφυγες που κατηγορούνταν (λόγω των καταθέσεων των προφυλακισθέντων) για απόπειρα εμπρησμού και προμήθεια, κατοχή εκρηκτικών υλών, έμειναν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για την συγκεκριμένη κατηγορία και κρατούνται μόνο για διοικητική απέλαση λόγω της παράνομης εισόδου στην χώρα.