Για εννέα απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας μήνυμα σαν άλλος Λίαμ πως «δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε», κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του για τις σημερινές φωτιές.

«Θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στην δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων, στέλνοντας ένα δικαιολογημένο σκληρό μήνυμα κατά των εμπρηστών. «Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές. Στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή Αυλώνα από τις 8 το πρωί έγινε 9 απόπειρες εμπρησμού.

-8:13 Αυλώνα μια προσπάθεια
-8:47 Συκάμινο Αυλώνα 3 προσπάθειες
-9:47 Συκάμινο Αυλώνα 3 προσπάθειες
-10:51 βόρεια του Αυλώνα ακόμα μια προσπάθεια.
-12:02 βόρεια Αυλώνας στους πρόποδες μια προσπάθεια που πήρε διαστάσεις» ανέφερε αρχικά στέλνοντας μήνυμα στους ανθρώπους που τις βάζουν.

«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτο αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί ημιφορτηγό που εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής, η αστυνομία και η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλυτώσετε. Θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στην δικαιοσύνη».