Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλεξάνδρα Δουβαρά, το μεσημέρι της Τετάρτης (23/08) είπε τα εξής: «Το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς». Δεν είναι καν ένα κυνικό σχόλιο, είναι οριακά ρατσιστικό. Και παράλογο να ακούγεται στην κρατική τηλεόραση. Βασικά είναι ντροπιαστικό. Οι κανόνες δεοντολογίας αποχώρησαν οικειοθελώς από το στούντιο της ΕΡΤ.

Επόμενο βήμα να θεωρηθεί εντελώς λογική και δημοκρατική η “σύλληψη” μεταναστών στον Έβρο ως 25 κομμάτια. Δεν μας φτάνουν τα ρατσιστικά παραληρήματα των φασιστών σε σχόλια και status στα social media, έχουμε και τον κρατικό μηχανισμό να υποδαυλίζει το ακροδεξιό μένος.

Η παρουσιάστρια πραγματικά είπε δις «το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Ανατριχιαστική χαρακτηρίζει την τοποθέτηση αυτή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέργιος Καλπάκης.  «Δεν υπάρχουν λόγια» αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook και διερωτάται: «Για την ΕΡΤ των κυρίων Ζούλα και Μητσοτάκη οι 18 νεκροί στο δάσος της Δαδιάς δεν ήταν ανθρώπινες απώλειες; Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η δημόσια τηλεόραση, προσθέτει, «είναι να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για αυτή την αθλιότητα. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μετράει λιγότερο από άλλες. Η οδύνη και η συμπόνια δεν έχουν εθνικότητα. Τουλάχιστον, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα, ας κρατήσουμε ζωντανό τον ανθρωπισμό μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.