Τρίτη νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και των πέριξ οικισμών λόγω της φωτιάς που εξακολουθεί να κατακαίει εκτάσεις.

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε πολλά ακόμη μέτωπα στη χώρα, το μεγάλο «θρίλερ» εκτυλισσόταν στην Αλεξανδρούπολη, όπου κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί το νοσοκομείο της πόλης. Οι διαδικασίες απομάκρυνσης των ασθενών ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη νύχτα, παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, το μέτωπο της φωτιάς πέρασε από το πεδίο βολής «Αλίκη» και κατευθύνεται προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις.

Με το πρώτο φως του ήλιου «σηκώθηκαν» τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής για να συνδράμουν στα πολλαπλά μέτωπα που έχουν κυκλώσει την περιοχή. Συγκεκριμένα, η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική αναφέρει πως επιχειρούν αυτή την ώρα 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα 3 ελικόπτερα συνδράμοντας στη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα με την «βοήθεια» του καιρού.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Τη νύχτα εστάλη νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν ακόμα 8 οικισμοί. Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

Είχε προηγηθεί μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μετακινηθούν προς Αλεξανδούπολη.

Σε θαλάμους έχουν μετατραπεί τα καταστρώματα πλοίου
Το ferry boat Αδαμάντιος Κοραής, το μοναδικό πλοίο της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος, επιτάχθηκε για τη μεταφορά ασθενών από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που εκκενώθηκε το βράδυ καθώς κινδύνευσε από τις φλόγες.

Χώροι φιλοξενίας και παραμονής

Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Πηγή: intronews.gr