Θα νομίζεις ότι σου έστειλε το πρόσωπο στο Instagram αλλά θα είναι το 112 της ΑΑΔΕ. Γιατί όχι, δεν γλιτώνεις με τίποτα. Όπως διαβάζουμε στο intronews.gr, η ΑΑΔΕ ετοιμάζει αυτόματο μηχανισμό ενημέρωσης προκειμένου να υπενθυμίζει στους ξεχασιάρηδες οφειλέτες τις υποχρεώσεις τους.

Με δεδομένο ότι γίνεται προσπάθεια αφενός να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, αφετέρου να μειωθεί το ιδιωτικό χρέος προς το Δημόσιο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ενεργοποιήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ένα υπέροχο application με το οποίο θα υπενθυμίζει στους φορολογούμενους τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, θα υπενθυμίζει και σε οφειλέτες που έχουν μπει σε ρύθμιση ότι πρέπει να καλύψουν το χρέος που τους αναλογεί για να μην την χάσουν και χάσουν και το μυαλό τους μαζί. Όχι, δεν γνωρίζουμε αν η ειδοποίηση θα είναι κάτι σαν «χρωστάς, χρωστάς, χρωστάς, χρωστάς».

Με τα δύο αυτά εργαλεία, η ΑΑΔΕ εκτιμά ότι θα βοηθήσει τους πολίτες και αυτοί με τη σειρά τους θα γίνουν πιο συνεπείς προς το κράτος. Αυτό που περιμένουμε να δούμε, βέβαια, είναι πότε το κράτος θα είναι συνεπής απέναντι σε εμάς.