Αυξάνουν διαρκώς οι πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια και την αιματηρή επίθεση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

«Ασ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν» ήταν η φράση που τελικά έπιασε στον ύπνο την Ελληνική Αστυνομία και άφησε τους δεκάδες Κροάτες να δράσουν ανενόχλητοι όπως αποδεικνύεται, σύμφωνα με δημοσίευματης εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» την Πέμπτη (10/8). Υποστηρίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. πίστευε πως οι Κροάτες χούλιγκαν φτάνοντας στην Ελλάδα θα πήγαιναν να κοιμηθούν.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «αυτή φαίνεται ότι ήταν – όπως αποκαλύπτεται από όσα συνέβησαν στα διόδια της Ελευσίνας και όχι μόνο – η μοιραία καθησυχαστική κεντρική εντολή που είχε δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις επιφορτισμένες με τη διαχείριση της πορείας των 120 Κροατών χούλιγκαν που προκάλεσαν την αιματοχυσία το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν τη λανθασμένη βεβαιότητα ότι το κομβόι των οπαδών θα κατέληγε για διανυκτέρευση στα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας, άρα ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια για μπλοκάρισμα των χούλιγκαν – έστω και στα τελευταία χιλιόμετρα πριν από την πρωτεύουσα, στα διόδια της Ελευσίνας, όπου φαίνεται να βρίσκονταν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, πέραν αυτών που είναι γνωστές σήμερα.

Από τις σοβαρές πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, συμπεραίνεται ότι η αυτοκινητοπομπή των δραστών ουδέποτε περιορίστηκε εκθέτοντας την ολιγωρία των ελληνικών αρχών.

«Η ΕΛ.ΑΣ. είχε χάσει τα ίχνη της αυτοκινητοπομπής από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς μέχρι το Κιάτο, όπου εντοπίστηκε πρώτη φορά, χωρίς να είναι βέβαια αν μέχρι εκεί η πορεία των κροατικών ΙΧ ήταν ενιαία ή υπήρξε παραπλανητική διάσπασή τους προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα αλλά και για την ευχερέστερη διέλευσή τους απο τα διόδια» αναφέρεται ακόμα.

Πηγή: intronews.gr