Όπως έχουμε καταλάβει τα τελευταία 24ωρα, η ελληνική αστυνομία δεν φημίζεται για τις μαντικές της ικανότητες. Βέβαια, στην περίπτωση των χούλιγκαν/νεοναζί/δολοφόνων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το μόνο που έπρεπε να κάνουν, είναι να κοιτάξουν τα χαρτιά που είχαν μπροστά τους και όχι τη μαγική τους σφαίρα. Ή, τουλάχιστον, να ακούσουν κάποιες λογικές φωνές (γίνονται και θαύματα) εντός της αστυνομίας που τόνισαν το αυτονόητο.

Το Law & Order, έφερε στη δημοσιότητα έναν διάλογο, ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετώπισαν στην ΕΛ.ΑΣ την έλευση των Κροατών χούλιγκαν τη χωρίς μας. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε, «με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος είχε οπτική επαφή με τους εισερχόμενους δολοφόνους του άτυχου 29χρονου το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικοινώνησε με ανώτερο του και του είπε χαρακτηριστικά, «Όταν φτάσουν εδώ, θα κάνουν την Αθήνα π…α», για να λάβει την απάντηση, «σιγά μην την κάνουν π…α, όλα τα ξέρετε εσείς».

Μπορεί να μην τα ξέρουμε όλα εμείς, σε καμία περίπτωση, αλλά ευτυχώς τα ξέρουν άλλοι, όπως για παράδειγμα η ΣΤΑΣΥ που επικοινώνησε και αυτή άμεσα με την ΕΛ.ΑΣ. ή ακόμα για οι ίδιοι αφού, όπως προκύπτει, γνώριζαν δύο μέρες πριν ότι τουλάχιστον 100 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα φτάσουν στη χώρα μας.

Λίγες ώρες αργότερα μετά το συγκεκριμένο διάλογο, πάντως, ακολούθησε η φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον νεκρό Μιχάλη που ξεψύχησε στα 29 του μόλις χρόνια, από ακατάσχετη αιμορραγία, αποτέλεσμα τραυμάτων από μαχαίρι.