Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού, ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ που φέρεται να ενεπλάκη στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (8/8), καθώς η κατάσταση της υγείας του μετά τον τραυματισμό που υπέστη από αιχμηρό αντικείμενο, ήταν μη αναστρέψιμη. Ο νεαρός διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό γύρω στη 01:00 και υπέκυψε στα τραύματά του δύο ώρες αργότερα.

Ταυτόχρονα ανεβαίνει και ο αριθμός των συνολικών τραυματιών από τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό συνολικά 8 άτομα, τρία ελληνικής καταγωγής και πέντε Κροάτες. Αντιστοίχως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν είναι πλέον 96.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το αποτέλεσμα των σφοδρότατων επεισοδίων μεταξύ οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ. Παρά το γεγονός πως υπάρχει σχετική οδηγία της UEFA για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και των δύο ομάδων στα εκατέρωθεν παιχνίδια σε Νέα Φιλαδέλφεια και Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League, ένα μεγάλο κομβόι από την πρωτεύουσα της Κροατίας κατέφτασε στην Αθήνα ανενόχλητο.

Κατά πληροφορίες 200 Κροάτες έφτασαν χωρίς να έρθουν αντιμέτωποι με τον παραμικρό έλεγχο και γύρω στις 23:05, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεκίνησαν τα επεισόδια. Το πρώτο σημείο σύγκρουσης των δύο πλευρών ήταν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Κιουτάχειας, έξω από το λεγόμενο «Κάστρο» των φίλων της «Ένωσης».

Παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικές Αρχές επιβεβαιώνουν πως αυτό δεν ήταν το μοναδικό μέτωπο, καθώς και σε άλλα σημεία στη γύρω περιοχή δημιουργήθηκαν εστίες συγκρούσεων.

Υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές πως οι Κροάτες προκάλεσαν προγενέστερα υλικές ζημιές και μικρής έκτασης συγκρούσεις μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας όπως και σε άλλα σημεία πέριξ του νεότευκτου γηπέδου της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά», ενώ βιντεοληπτικό υλικό αποτυπώνει βανδαλισμούς και προσπάθειες εισόδου στο γήπεδο της «Ένωσης» με σκοπό τις περαιτέρω καταστροφές.

Η κατάσταση πάντως αντιμετωπίστηκε και εκτονώθηκε αργότερα, μετά από παρέμβαση των ΟΠΚΕ και από ισχυρή δύναμη της ΥΑΤ. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: intronews.gr