Κάποια πράγματα δεν πληρώνονται. Η εμπειρία του να περνάς τις διακοπές σου στην Ελλάδα, για παράδειγμα, δεν πληρώνεται. Άσχετα αν αδειάζει η τσέπη σου, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Τα χρήματα δεν αγοράζουν τα feelings, τα vibes, την deep house (εκτός και αν ακούσετε από κοντά τον Σακίλ Ο΄Νιλ) και τις μυρωδιές. Τις μυρωδιές είπατε; Καθίστε αγαπητά μου παιδιά, θα σας πούμε μια ιστορία.

Μια φορά και ένα καιρό, υπήρχε στην Ελλάδα ένα παρεξηγημένο νησί. Το έλεγαν Μύκονο. To νησί αυτό είχε δύο όψεις. Ήταν πανέμορφο και στην ουσία χωριζόταν σε δύο μέρη, στο ένα γινόταν της… Γινόταν χαμός και στο άλλο ο κόσμος περνούσε ποιοτικά το χρόνο του.

Πού και πού, όμως, ο ουρανός της Μυκόνου καλυπτόταν από ένα σύννεφο ατυχίας. Τι εννοούμε με αυτό; Μια φορά(;), υπήρξε διαρροή λυμάτων στο παλιό λιμάνι του νησιού, με την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική για τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Έτρεχαν, αγαπητά μου παιδιά, οι τουρίστες και οι ντόπιοι σαν τους αρουραίους από τα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής μη μπορώντας να αντέξουν την αφόρητη δυσοσμία. Οι εικόνες που μεταφέρει το mykonoslive.tv -παρακαλώ, να παίξει το βίντεο- είναι χαρακτηριστικές. Τα μαγαζιά γύρω από το παλιό λιμάνι αδειάζουν αφού οι τουρίστες δεν αντέχουν τη μυρωδιά από τα λύματα.