Καλοκαιράκι, νησάκι, τσιγαράκι, ξέρετε τώρα. Για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε το δάσος από χασισόδεντρα που βρήκαν την Δευτέρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Ασφαλείας, κατά την διάρκεια επιχείρησης εξερεύνησης που οργανώθηκε σε ορεινή περιοχή του Δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο.

Δυστυχώς, η χασισοφυτεία, όπως διαβάζουμε, είναι «ορφανή» κάτι που σημαίνει ότι στα δύσκολα την παράτησαν για να γλιτώσουν τα μπλεξίματα με τον νόμο.

Μάλιστα, γιατί μιλάμε για γνώστες, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος και όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις είδαν με τα υγρά και κόκκινα ματάκια τους να καλλιεργούνται 990 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης. Όπως είπαμε, όμως, οι καλλιεργητές είχαν προλάβει να γίνουν καπνός. Τι «ανάποδη», τι είναι αυτά που λέτε;

Οι καλλιεργητές χασίς (υπέροχη λέξη), άφησαν πίσω τους αρκετά πειστήρια που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και ενδέχεται να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Τα συνολικά 990 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,20 μέτρου ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας βρίσκονται σε εξέλιξη, με την προανάκριση να έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.