Και όσο η χώρα καίγεται, στην οδό Πολυλά εκτυλίσσεται μια διαφορετική, αλλά τραγική ιστορία. Το πρωί της Πέμπτης, επικράτησε ένταση έξω από πολυκατοικία στα Άνω Πατήσια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έξωση μονογονεϊκής οικογένειας για χρέος 881 ευρώ σε κοινόχρηστα.

Ναι, για κοινόχρηστα.

Αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο σημείο και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών γιατί τι καλύτερο από ένα πρωινό χημικό μέσα στη ζέστη να τσούξουν τα ματάκια μας; Λειτουργεί καλύτερα και από καφέ. Ένα άτομο, μάλιστα, λιποθύμησε λόγω των δακρυγόνων.

Η επιχείρηση έξωσης γίνεται με την συνδρομή δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά οι οποίοι με εργαλεία επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα, λέγοντας προκλητικά προς την οικογένεια που αντιστέκεται στο να βρεθεί στον δρόμο, να συνομιλήσουν με «τον ωραίο τρόπο».

Η γυναίκα της οποίας το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό απειλούσε να πέσει στο κενό. Εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ έχει απλωθεί και το προστατευτικό στρώμα.

Στο σημείο βρέθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη του ΜέΡΑ25 και η Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών. «Ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.