Όλα είναι θέμα timing σε αυτή τη ζωή. Οπότε, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μία προκλητική δήλωση σχετικά με την επέτειο εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο. Χθες όλα αυτά, κατά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ψευδοκράτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η οποία προέκυψε μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε στις χώρες του Κόλπου, έκανε τα εγκαίνια ενός νέου αεροδρομίου. Και κάπου εκεί, έκανε και τις προκλητικές δηλώσεις. Τι υποστήριξε όντας 100% νηφάλιος; Ότι «η Τουρκία το 1974 (σ.σ. τη χρονιά εισβολής στη βόρεια Κύπρο) έφερε την ειρήνη στην περιοχή».

Για να το λέει, έτσι θα είναι.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να υποστηρίξουμε τη λύση των δύο ισότιμων κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα στο νησί της Κύπρου και να πούμε όχι στην επιβολή της έντασης και στην κουλτούρα της σύγκρουσης. Δεν είναι μακριά οι μέρες, που ο νέος τερματικός σταθμός ο νέος αεροδιάδρομος που εγκαινιάσαμε σήμερα (σ.σ. εννοεί χθες, Πέμπτη) και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται για διεθνείς πτήσεις» ανέφερε στην αρχή των εγκαινίων ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε έκκληση στη Δύση να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται για να συνεχιστεί η ειρήνη που υπάρχει στο νησί την οποία φέραμε εμείς το 1974. Εμείς επιθυμούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Όταν είναι ξεκάθαρη η πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί, όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατή μια ομοσπονδιακή λύση. Επαναλαμβάνω το ιστορικής σημασίας κάλεσμα το οποίο είχα κάνει σε όλο τον κόσμο και στο βήμα του ΟΗΕ. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στην πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί. Ελάτε κα το συντομότερο δυνατό και αναγνωρίστε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”» σημείωσε.