Κάθε χρόνο τα ίδια, ναι, μα δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Γνωρίζαμε πως η χθεσινή μέρα, λόγω της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων, θα είναι δύσκολη. Και ήταν δύσκολη, με τη μάχη να συνεχίζεται και σήμερα αφού ο κίνδυνος για νέες πυρκαγιές και αναζωπυρώσεις παραμένει υψηλός.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εστίες φωτιάς σε διάσπαρτα σημεία και τις αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν αυτή την ώρα σε Λουτράκι και Σαρωνίδα, ενώ στα Δερβενοχώρια μαίνεται η δυσκολότερη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Στα Δερβενοχώρια, σε δύσβατη περιοχή όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι 140 πυροσβέστες δίνουν συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Για την ώρα, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Νέο Κουβαρά Αττικής, ωστόσο, μετρά μεγάλες πρώτες απώλειες και, δυστυχώς, ανάμεσα στις απώλειες είναι και ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Λαγονήσι το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Όπως έχει γίνει γνωστό, μόλις 10 ζωάκια κατάφεραν να επιβιώσουν.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, φορτισμένη συναισθηματικά από τις απώλειες που μετρά, προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τονίζοντας πως θέλει να πεθάνει και ότι τελείωσε η ενασχόλησή της με τα ζώα.

«Τοοοοοσα χρόνια παρακαλάμε υιοθεσίες φιλοξενίες ε τώρα δεν θα ξαναπαρακαλέσουμε… 10 έμειναν και δεν ξέρω πόσα έχουν φύγει στο δρόμο διότι ανοίξαμε πόρτες να φύγουν περίπου 14 κάηκαν και εκεί που δεν μας ήξερε ούτε η μάνα μας… ξαφνικά με καλούν όλα τα βοθροκαναλα να τους δώσω ζουμερή είδηση μετά από αυτή την καταστροφή εγώ απλά τελείωσα σίγουρα αυτή τη στιγμή θέλω να πεθάνω …. δεν θα το κάνω διότι επιβίωσαν κάποια.. Απλά εγώ και η φιλοζωία τελείωσε!!!!!» έγραψε στην ανάρτησή της η υπεύθυνη του καταφυγίου.